Книжните съкровища в каталога на изд. „Миранда“ непрестанно се увеличават, а най-новото сред тях наистина блести! „Малкия Мук и други приказки“ е луксозен том с пленителните истории на Вилхелм Хауф, илюстровани от маестро Кремонини. Сборникът е като съндък, препълнен със скъпоценности – тук откриваме „Малкия Мук“, „Спасяването на Фатме“, „Абнер, евреинът, който нищо не видял“, „Джуджето Дългоноско“, „Мнимият принц“ и „Халифът Щърк“.

Приказките на Вилхелм Хауф пренасят читателите в магични светове изпълнени с чудеса и приключения. В новото издание „Малкия Мук и други приказки“ са включени – „Малкия Мук“, „Спасяването на Фатме“, „Абнер, евреинът, който нищо не видял“, „Джуджето Дългоноско“, „Мнимият принц“ и „Халифът Щърк“. Илюстрациите на италианския художник Кремонини и чудесният нов превод на Любомир Илиев правят книгата още по-вълшебна и пленяват вниманието на малки и големи читатели.

Шестте класически приказки са еднакво омайващи за малки и големи читатели, а благодарение на сладкодумието на Вилхелм Хауф историите оживяват във въображението ни и без помощта на каквито и да било рисунки. Но ето че Кремонини се е погрижил те не просто да оживеят, а да се разиграят като великолепен театър с пищна сценография.

Вилхелм Хауф си служи еднакво добре и с мрачната немската готика, и с мистериозната екзотика на Изтока, а резултатът от това са приключения, изпълнени със магьосничество и често зловещи обрати, но нищо не е в състояние да попречи на доброто да възтържествува. Възмездието над тъмните сили идва под различна форма, извоювано със смелост, хитрост и съобразителност, с добро сърце и изкупление на грешките.

А всичко това дава повече от богата почва, за да разцъфнат багрите на Кремонини! Художникът създава действително прелестна визия за всяка една от шестте истории, включени в този сборник и е чудесно, че поне в България книгата вече не е библиотечна рядкост. Радваме се от сърце, че благодарение на изд. „Миранда“ можем да се насладим на новото издание с твърди корици и съвременна полиграфия.

Още за изданието: https://miranda.bg/shop/%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8/%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d1%83%d0%ba-%d0%b8-%d0%b4%d1%80%d1%83%d0%b3%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d0%b8-%d1%82%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d1%80/

Вашият коментар