Стефани Гарбър, автор на хитовата трилогия „Каравал“, ни очарова и с началото на следващата си сага. „Имало някога едно разбито сърце“ е уводния том на нова трилогия, чието продължение вече излезе и на български, благодарение на изд. „Бард“. „И заживели вечно нещастни“ е изключително пристрастяващ роман, заслужено номиниран за най-добро Young Adult фентъзи в наградите на Goodreads през 2022. Готови сме за поредната ударна доза магия, романтика и интригуващи обрати – специалност на Стефани Гарбър и област, в която малко други могат да се мерят с нея.

Не на всяка любов е писано да пребъде! Еванджелин Фокс и Принцът на сърцата се впускат в ново пътешествие, изтъкано от магия, тайни и разбити сърца… След предателството на Джакс, Принца на сърцата, Еванджелин Фокс се заклева, че никога повече няма да му се довери. Тя вече е открила собствената си магия и вярва, че с нейна помощ може да си върне шанса за щастлив завършек, откраднат от Джакс. Ала ново ужасяващо проклятие я принуждава пак да влезе в крехко партньорство с Принца на сърцата. Само че този път правилата са променени. Джакс не е единствената сила, от която Еванджелин трябва да се пази. Всъщност като че ли само на него може да се довери, въпреки желанието си да го презира. Вместо любовно заклинание, всяващо хаос в живота ѝ, проклятието цели убийство. И за да го премахнат, Еванджелин и Джакс ще трябва да се изправят срещу стари приятели, нови врагове и магия, която си играе с ума и сърцата. Еванджелин винаги се е доверявала на сърцето си, но този път не е сигурна, че може да си го позволи…

Стефани Гарбър е коварен писател, който си играе умело както с героите си, така и с читателите. Но ние точно затова сме тук, нали? Именно заради този водовъртеж от емоции се завръщаме отново и отново към книгите ѝ.

„И заживели вечно нещастни“ си е като цяло четиво, което многократно изправя на нокти и по един или друг начин постоянно държи в напрежение, но последните глави на романа са направо на друго ниво. И аз просто не мога да говоря истински за тях без да пусна някой брутален спойлер, тъй че млъквам, но… предупредени сте! Еванджелин и Джакс са прекрасна двойка, но как само си ходят по нервите, това просто не е истина. Случващото се между тях е такъв вихър от разкъсващи чувства, че ако се вживеете напълно в историята, не знам как ще спите след финала… Просто ще будувате месеци наред до продължението, ококорени и с глава пълна със спекулации относно съдбата им.

И така, ако сте готови да си причините на сърцето си подобно изтезание, то вече знаете какво ви очаква – майсторски, вбесяващи недоразумения и хаплив диалог, ревност, магнетична, вълшебна и мрачна атмосфера, привличащи се противоположности и тънко изплетени интриги.

Още за книгата: https://www.bard.bg/book/?id=2837

Вашият коментар