Бръмбълзиг и Бръмбълзаг – образователна книжка в рими за движението в града

Книгата съдържа авторски стихотворения и илюстрации, създадени за най-малките, в подкрепа на разкази за движението по пътищата от страна на родители и учители в детските градини.

Дебютен проект за авторката Ирен Иванова, но не и за илюстратора Аси Петров, познат с късометражните си анимационни филми „Следа“ (2023)„Малко сутрешно престъпление“ (2015)„Баща“ (2012) и др. Негово дело е и разпознаваемото лого на изд. „Ер малки“.

Разбира се, не от вчера мерената реч се използва като помощно средство за какви ли не педагогически и образователни цели, но трябва да признаем, че за първи път се натъкваме на стихосбирка, посветена на пътната безопасност. При това тук не става дума само за традиционното представяне на пътните знаци, цветовете на светофара и предупреждението да не забравяме да се огледаме и в двете посоки преди да пресечем улицата, макар че книжката, разбира се, включва и това.

Създателите на проекта са обърнали внимание и на други аспекти, като например разходката с домашен любимец и непредвидени ситуации, които могат да застрашат нашата безопасност.

Скъпи читателю, ние сме наясно,
че движението в града е така опасно.
Бръмбълзиг и Бръмбълзаг поемат отговорност за това,
да те научат на няколко основни правила.
Бъди готов за смях и за игра,
но и да разбереш много важни неща.

Вашият коментар