След като през декември от изд. „Хермес“ ни предложиха куп идеи „Как да заловим Дядо Коледа“, сега е ред малките читатели да се отправят на лов за еднорози и чудовища! „Как да хванеш еднорог“ и „Как да хванеш чудовище“ са част от завидно богатата поредица на детския питасел Адам Уолъс и художника Анди Eлкъртън и първите две техни книжки, които излизат на български. А от изд. „Хермес“ по традиция са поверили адаптацията на тези разюздани римувани приключения на поетесата Петя Александрова.

Адам Уолъс е австралийски детски писател, който никога не се е стараел (или дори целял) книгите му да се харесват на възрастните. За сметка на това пък, редица от заглавията му се превръщат в любими на децата, включително и на онези, които принципно хич, ама хич не си падат по книги. Чисто и просто в произведенията на автора има толкова щуротии и хумор, че на хлапетата им е трудно да им устоят.

Чест съучастник в книжните пакости на Адам е художникът Анди Елкъртън, който си умира да рисува викинги, динозаври, роботи и какви ли не други чудесии. Излишно е да споменаваме, че той често има възможност да се развихри в любимите си области щом илюстрира книгите на Адам. Доказателство за това са „Как да хванеш еднорог“ и „Как да хванеш чудовище“ – две свежи римувани книжки, които напомнят по-скоро на лудешки анимационен филм, отколкото на традиционно четиво преди лягане.

Искаш ли да имаш достатъчно сила и смелост като на нинджа, за да се справиш с чудовището, което (малко) те плаши? Хайде заедно да отидем при него и да го победим с най-мощните оръжия!

А оръжията са не само мощни, но и доста неконвенционални! Механична акула, високотехнологичен робот, необикновена клетка… Но дали чудовището трябва да е зад решетките? Или и то, като децата, иска да бъде волно и в компанията на тези, които го обичат?

Искаш ли да видиш истински еднорог и да погалиш копринената му грива? Ще трябва да проявиш съобразителност и с приятелите ти да заложите хитри капани. Нека се впуснем заедно във вълнуващо преследване в зоологическата градина!

Зоопаркът е пълен с невероятни животни! Нима точно еднорога трябва да преследваме, след като наоколо гъмжи от такова чудно разнообразие? Е, добре, щом настоявате за еднорога  – бегом след него! Само не си мислете, че да уловите подобно легендарно създание е фасулска работа. Пригответе се за куп премеждия и перипетии!

Още за книжките:

https://ikhermes.bg/kak-da-hvanesh-ednorog.html

https://ikhermes.bg/kak-da-hvanesh-chudovische.html

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s