Когато стане дума за екшън герои с феноменални умения в бойните изкуства, последното, което ви идва на ум е сбръчкана старица. Това е така, защото все още не сте се запознали с Баба Самурай! „Баба Самурай, Цар Mаймун и аз“ е първа книга от младежката илюстрована поредица на Джон Чеймбърс. Присъединете се към Сам и Баба Самурай в тяхната битка срещу… срещу… срещу ВСИЧКО, което може да ви заплашва! От училищни побойници до архизлодеи с планове за световно господство. Никое проявление на злото не е прекалено малко или прекалено голямо, за да убегне острия поглед и още по-острите оръжия на Баба Самурай! Имате възможността да прочетете това лудо приключение и на български, с логото на изд. „Pro Book“, при това пемските студия Dreamin‘ Dolphin Film и Eagle Eye Filmproduktion да пуснат по кината анимационната екранизация на романа.

Баба Самурай е дребна и опасна. Ченето ѝ е изкуствено, а единият ѝ крак е дървен. В бастуна ѝ е скрита самозарядна винтовка, каквито има само две в целия свят. Тя носи и други оръжия, обаче не ми е позволено да ги разкривам. Онова, което мога да ви разкрия, е между страниците на тази книга.

Какво имаме тук? Нетипични герои, интригуващ сюжет, светкавично действие, куп черно-бели илюстрации, спиращи дъха приключения, обилни дози хумор и страници, които летят неусетно, по-бързо от запратени към злодеите шурикени… Ох, стоп, тук не става дума за нинджи, а за самураи. Или по-точно – за Баба Самурай. В нейната компания Сам със сигурност няма да скучае. Може би дори ще понаучи едно-друго… Например как да се отърси от своята притеснителност? Или как да отстоява себе си и да се застъпва за другите? Дали и в него дреме сила, която чака да бъде отприщена? Ще разберем!

Феновете на Дейвид Уолямс (автор на „Бабата бандит“) положително ще си паднат по стила на книгите на Джон Чеймбърс. Почитателите на Роалд Дал сигурно също ще харесат Баба Самурай, която се разправя по свое му със злодеите. Подобно на Тоширо Мифуне, старицата не е особено многословна и предпочита да говори с помощта на меча… или бастуна си. Както подобава на обвит в тайнственост герой, действията казват много повече от думите. Сам пък не е много сигурен дали всичко това му харесва, но… на негово място вероятно и ние бихме се чувствали дезориентирани! Той е въвлечен в невероятно приключение с мистични умения и високи залози, изобщо, да го кажем на езика на днешните татковци – представете си яка тупалка от типа на „Големи неприятности в Малкия Китай“, но под формата на детска книга! И преди да попитате – да, това, че е за деца не пречи да я прочетете и вие. Знам, че ви се иска.

Още за книгата: https://probook-bg.com/product/2911/baba-samuray-tsar-maymun-i-az.html

 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s