Интерактивна книга, която съчетава вълнуващ сюжет с Escape room преживяване? Да, моля! Дали ще играете индивидуално или групово, „ESCAPE ROOM. Приключение в 10 стаи“ от Джеймс Хамър-Мортън и издателство „Миранда“ представлява напрегнато забавление, което буди любопитство, насърчава детективските ви способности и носи много приятни мигове и… адреналин!

Феноменът Еscape room е завладял света вече повече от десет години. Към този момент съществуват над 50 000 ескейп стаи, всяка уникална по своему. Те са пълни със загадки и мистерии и са изключително популярни както в целия свят, така и в България. Книгата на Джеймс Хамър-Мортън – „ESCAPE ROOM. Приключение в 10 стаи“ ви предлага едно вълнуващо реално ескейп преживяване. Всяка глава представлява различна стая, пълна с множество интерактивни загадки. Книгата следва историята на младия репортер Адам и неговия приятел Хенри. Двамата трябва да разкрият дълбоко заровените тайни на корпорация Wexell и да спрат плана ѝ за завладяване на света. Вие сте единствените, които могат да им помогнат да разберат истината. Подгответе се за скоростни измъквания, тайни подводни бази и разкрития по-невероятни и от най-смелите ви очаквания. Авторът Джеймс Хамър-Мортън е създател на две успешни ескейп стаи, а също така е и консултант на свои колеги в тази сфера. Книгата му „ESCAPE ROOM. Приключение в 10 стаи“ може да се играе както самостоятелно, така и от група приятели. Най-важното е да следите детайлите, да мислите нестандартно и най-вече – да се забавлявате!

Под книга-игра българският читател обикновено разбира интерактивни сюжети с предоставени избори, водещи до различни разклонения, от типа „Стигаш до дървена врата, ако решиш да я отвориш, прочети епизод 7, ако предпочиташ да я подминеш, продължи на епизод 23“. „ESCAPE ROOM. Приключение в 10 стаи“ НЕ Е този тип книга-игра, тъй че ако подхождате с подобни очаквания, то рискувате да останете разочаровани. Но не бързайте да подминавате заглавието, защото „ESCAPE ROOM. Приключение в 10 стаи“ на изд. „Миранда“ е готово да ви предложи часове приключения под друга форма.

Чрез схематичен, но интригуващ сюжет Джеймс Хамър-Мортън ще ви накара да поемете роля, ще ви мотивира да продължавате напред въпреки препятствията, ще ви накара да напрегнете своята наблюдателност и съобразителност… Както казват на запад, „Разнообразни заплетени загадки ще ви накарат да изследвате въображаемата обстановка под най-различни ъгли. Сложността и типът на загадките варира доста. Някои ще ви накарат да се почувствате самоуверени, докато други ще застанат напътя ви като непреодолима стена. Но една безскрупулна корпорация има пъклен план за световно господство, тъй че на карта е поставено много повече от собствения ви живот. Не можете да позволите на стаите да застанат на пътя ви! Борете се до последно!

Някои задачи обаче могат да ви дойдат доста обезсърчаващо, защото дългото им разрешаване и липсата на изход бавят прогреса и приключението започва да буксува. От друга страна, никой не е казал, че трябва да успеете от първия път, нали? А и графичното оформление и илюстративният материал на „ESCAPE ROOM. Приключение в 10 стаи“ са много добри и помагат да се потопите в историята и стимулират нови опити.

Още за книгата: https://miranda.bg/shop/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/escape-room-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-10-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B8/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s