Знаете ли как можете да сте сигурни в непреходния чар на една класическа филмова история? Ето един начин – прочетете я като комикс! Дали сюжетът ще издържи теста на времето, при това без страхотния си саундтрак, прекрасната игра на озвучаващите актьори и дори без самото движение, предадено от талантливите аниматори? Ако отговорът е „да“, значи имате безспорен победител! А един от първенците в богатата филмография на Дисни е „101 далматинци“, сега вече част и от поредицата „Историята в комикс“ на „Егмонт България“.

Любимата история на малки и големи, разказана по нов, атрактивен начин. Впуснете се в незабравимо приключение с комикс адаптацията на 101 ДАЛМАТИНЦИ. Проследете приключенията на Понго и Пердита и техните кутрета и вижте дали ще успеят да надвият злата Круела.

След появата на прекрасното ново издание на оригиналния роман „101 далматинци“ от Доуди Смит, с илюстрации от Мила Янева-Табакова, феновете на чаровните четириноги със сигурност ще се зарадват и на появата на тази чудна комиксова адаптация на прочутата история. Кой може да остане безучастен, когато десетки невинни малки кученца биват похитени от двойка бандити и вманиачена любителка на кожените палта?

Комиксовата версия пропуска някои сцени от филма (включително драматичното раждане на 15-тото кученце), но за сметка на това пък успява да смести сюжета в 64 динамични страници, изпълнени с напрежение и приключения. Режисурата и аранжирането на панелите е много добро. Съвременното оцветяване и печат са красива работа и запазват напълно както богатата палитра, така и духа на филма от 1961 година. „Историята в комикс: 101 далматинци“ се чете на един дъх, дори и от деца. Прекрасно средство за трупане на опит за по-неумели и неохотни млади читатели, но и удоволствие за всеки дългогодишен почитател на филмите на Уолт Дисни.

Още за изданието: https://egmontbulgaria.com/istorijata-v-komiks-1242/istorijata-v-komiks-101-dalmatintsi-p4201

Вашият коментар