Днес ще ви запознаем с първата електронна книга-игра у нас, за която ще е нужно да разполагате с е-четец на телефона или на таблета си. Добре дошли в „Мината на Орките“, където ви очаква шеметно фентъзи приключение с джуджето Кирби като главен герой. „Джудже?“ – ще кажете вие, и такива ли книги-игри вече се пишат? Да, и не само, защото цялата палитра от герои в книгата включва и джуджето, и елфи, и орки, и коболди, а има даже и хора. Самата история се развива през погледа на това джудже в неговото епично приключение, поело на път към оркската мина. Ситуациите, на които Кирби попада, са както много вариативни, така и епични, а и с известно намигване и доза хумор от страна на автора Джейсън Дарк.

Младият създател на тази по своему очарователно детска, но в същия момент и иновативна е-книга-игра, далеч не цели да репликира жанра досега. Напротив, авторът смело ни води през една истинска интерактивна история, която напомня повече на игра за телефон, вместо за истинска книга. Изборите на главния герой са дотолкова разчупени и неочаквани, че е напълно възможно да пожелаете да изиграете играта отново и отново, само, за да откриете още епични и забавни моменти с Кирби. Самата игра си служи с автоматизирани хиперлинкове, които за по-малко от секунда ви водят и изпращат директно към следващия епизод. Така действието тече доста забързано през цялото време, а също така ще е нужно и да хвърляте зарчета при по-детайлните избори.

Открийте джуджето Кирби и „Мината на Орките“ на сайта, където е качена за сваляне тази съвсем нова и изцяло електронна е-книга-игра:

https://biblio.bg/%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%9E%D1%80%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5/%D0%94%D0%B6%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%8A%D0%BD-%D0%94%D0%B0%D1%80%D0%BA/202263853-63853?type=

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s