Обичате ли историята? А как я обикнахте? При мен това се случи още в ранно детство, чрез комиксите и анимационните филми за Астерикс и Обеликс, знаменитите герои на Госини и Юдерзо, както и чрез хумористичната илюстрована поредица „Страховитото в историята“ на Тери Диъри. Но съм абсолютно убеден, че едно ново и тотално епично заглавие на „Жанет 45“ ще има същия ефект върху редица деца. Книгата „Исторически атлас“, написана и илюстрирана от Тиаго де Мораеш, е огромно (и високо информативно) забавление в огромен формат, което пращи по шевовете от заразително чувство за хумор и изумителни факти.

Когато се готвиш за околосветско пътешествие назад във времето, е добре да си носиш карта. Картите в тази книга, които сме създали специално за вас, са необикновени. Населени са със славни герои от петнайсет изумителни цивилизации. Ще се запознаете с императори и изследователи, изобретатели, пирати и астронавти. Ще срещнете Клеопатра и Стивън Хокинг. Това вълнуващо пътуване ще ви пренесе от най-древни времена до наши дни. Само да ви предупредя: ако случайно се натъкнете на Чингис хан и монголските му орди, най-добре ще е направо да се предадете!

Пригответе се за едно изключително забавно пътуване из историята на човечеството. Краката няма да ви заболят, тъй като ще пътуваме с въображение и микро мащаб, чрез множество цветни, богато илюстровани карти, но нищо чудно да ви заболят коремите. От смях! Защото единственото сухо нещо в „Исторически атлас“ е самото заглавие! Това проличава веднага, още от духовития увод, в който Тиаго де Мораеш (задължително го посетете на: http://www.thiagodemoraes.com/) шеговито споделя, че една от основните му мотивации за създаването на книгата е била възможността да рисува стотици човечета, размахващи мечове!

Thiago de Moraes

Има един английски идиом, използван за случаите, в които голямо количество информация бива предадено по сбит, функционален начин – in a nutshell или иначе казано, „в орехова черупка“. Точно такъв ефект има текстът на книгата, съчетан с множеството илюстрации! В рамките на няколко минути читателят придобива прекрасна обща представа за цяла епоха. Прекрасен подход към подрастващите, при това – с майсторско изпълнение!

History Atlas | Book by Thiago de Moraes | Official Publisher Page | Simon  & Schuster

От дълбока древност до космическата ера, Тиаго де Мораеш ще поведе читатели от всички възрасти на едно скоростно, хумористично пътешествие, успяващо да направи прекрасен сбит обзор на цели хилядолетия история. Обещаните на корицата „герои, злодеи и великолепни карти от петнайсет изумителни цивилизации“ присъстват, разбира се, но това описание е само върха на айсберга. Знаменити владетели и велики мислители, древни градове, изключителни постройки, враждуващи фракции, шедьоври на изкуството, изобретения, променили света и какво ли не още оживява в зашеметяващ карикатурен детайл.

Thiago de Moraes

В своите 90 страници „Исторически атлас“ обхваща Месопотамия, Древен Египет, Древна Гърция, Персийската империя, Римската империя, Маурийската империя, Династията Тан, Монголската империя, Османската империя, Империята на инките, Европейските открития, Етиопската империя, Америка, Русия и Глобалният свят. Или с други думи – от люлката на цивилизацията до надпреварата за лайкове в интернет. Самото книжно тяло е самата прелест – от ослепителната луксозна твърда корица с частичен лак и позлата, до плътната хартия и първокласната полиграфия. Единственият проблем на тази епична книга? Възможно е да не се събере на нито един от рафтовете вкъщи!

Още за книгата: https://janet45.com/p/7921-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%B0%D1%81

Ревю на сайта „Детски книги“: https://www.detskiknigi.com/istoricheski-atlas-predstavja-istorijata-s-vedri-iljustracii-i-shtipka-humor/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s