„Господин Сладтракакиш и голямото състезание по приготвяне на сладкиши“ е дългото заглавие на иначе краткия трети роман от илюстрованата детска поредица на британската писателка Стефани Буде. Поредицата е издавана у нас от изд. „Труд“, а за предишните две истории, „Господин Сладтракакиш и пиратите“ и „Господин Сладтракакиш и детското бистро“, вече ви разказахме. Сега е време да разберем какво ни готви (в пряк и преносен смисъл) ексцентричният готвач този път. Заедно със своя спътник, котарака Петмез, господин Сладтракакиш ще трябва за пореден път да докаже не само кулинарните си умения, но и своята съобразителност. Този път на  карта е поставена репутацията на нашите приятели. Конкуренцията е сериозна, но дали играе честно?

Присъединете се към господин Сладтракакиш и неговия мързелив котарак Петмез, докато се справят с жестоката конкуренция и разрошват няколко пера. Господин Сладтракакиш е финалист в Голямото състезание по приготвяне на сладкиши. Той ще мери сили с най- добрите готвачи в страната, така че трябва да се представи отличнно. Господин Сладтракакиш е решил да приготви лекия, ефирен пандишпан на баба си. Но тя е записала рецептата като гатанки… Ще може ли той навреме да открие каква е тайната му съставка?

Един ден господин Сладтракакиш получава писмо, което се превръща в повод за огромна радост. Нищо, че котаракът Петмез изобщо не споделя вълнението и ентусиазма на своя стопанин. Господин Сладтракакиш е сред финалистите на специален конкурс за готвачи. Или по-точно конкурс за телевизионен водещ на готварско предаване! Еха, да покажеш уменията си в национален ефир, да споделиш любимите си рецепти с хиляди зрители…

Но да не се увличаме прекалено в мечти! Това да си сред финалистите е голям успех, но все още нищо не е сигурно. Дали господин Сладтракакиш ще излезе победител? Дали ще успее да сбъдне отколешната си мечта? Успехът му зависи от разшифроването на една стара бабина рецепта! Но времето изтича бързо…

С едър шрифт, бързо действие и множество забавни илюстрации, и това приключение на господин Сладтракакиш и котарака Петмез е съвсем подходящо за трупане на практика и увереност у начинаещи читатели от начален курс.

Още за книгата: http://trud.cc/?cid=9&pid=11106

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s