Изглежда, че световно известните приключения на малката Марти се радват на внимание от страна и на българските читатели, при това – съвсем заслужено. Талантливото дуо Жилбер Делае и Марсел Марлие никога не разочароват – всяка една от книжките за прочутото момиченце неизменно съдържа прелестни, лъчезарни илюстрации и приятни сюжети, в които децата могат да се огледат, а възрастните пък могат да си припомнят собственото си детство. Вече цели тридесет книжки от серията са издадени на български с логото на „Златното пате”. Какво ни очаква в най-новите от тях? Предстои ни да научим!

Белгийската серия „Martine” е любима на малки и големи в много държави по света. Годишно от нея се продават над 1 млн. книжки, а общите ù продажби вече надхвърлят 100 милиона. Това прави книжките за Марти едни от най-продаваните книги въобще. Пък и няма как човек да не се влюби в нежните живи илюстрации, независимо от възрастта си. Радваме се да предоставим и на българските деца възможността най-после да се докоснат до красивия свят на малката Марти.

„Марти има ново колело” (https://zlatnoto-pate.bg/bg/catalog/166/1099) – Марти има ново колело, но никой не се е родил научен. Въпреки това, след като човек се научи да пази равновесие карането на колело се превръща в изключително удоволствие. Особено пък ако колоездачът има възможност да се наслади на красивите гледки, които предлага белгийската провинция. Книжката е издадена за първи път преди половин век, но красивите рисунки продължават да бъдат все така грабващи.

„Мартри и малкото магаренце” (https://zlatnoto-pate.bg/bg/catalog/166/1097) – Едни от най-увлекателните и топли книжки от поредицата за Марти са тези, в които по някакъв начин са намесени животни. „Марти и малкото магаренце” не прави изключение. Магаретата са прословути със своята опърничавост. Сега един малък, вироглав беладжия е поверен на грижите на нашата приятелка. Марти иска да помогне в нужда, но дали ще може да се справи с един малък инат? Ще й е нужно много търпение и разбиране, но резултатът ще си струва!(

„Марти и малкото врабче” (https://zlatnoto-pate.bg/bg/catalog/166/1100) – Марти спасява едно мъничко врабче, изпаднало от своето гнездо. Грижите за невръстната птичка не са леки, особено когато наоколо се мотае котка. С течение на времето крилатият любимец на Марти заяква и пораства. Момиченцето се радва, че пернатият й приятел вече може да лети и сам, но… осъзнава, че на птиците им е нужна свобода и моментът на тяхната раздяла наближава.

И така, вече половината книжки от знаменитата поредица, продала над 100 милиона екземпляра по цял свят, са издадени и на български! Предвид многобройните заглавия, това определено е голямо постижение за родния книжен пазар. А дали скоро ще четем на български и останалите 30 приключения? Надяваме се!

Още наши ревюта за книжките с Марти: https://knijnikrile.wordpress.com/tag/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8/  

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s