Декември наближава и по традиция отново имаме възможността да се порадваме на поне едно ново издание на една от най-емблематичните творби на англоезичната литература, която сме свикнали да асоциираме тясно с предстоящите празници. „Коледна песен” на Чарлс Дикенс и тази година няма да подмине родните книжарници и със сигурност ще зарадва много хора край елхата, носейки атмосфера и коледен дух. Познатият преразказ за млади читатели дело на Христина Йотова се завръща отново с логото на изд. „Софт прес”, но този път с твърда корица, гланцирана хартия и най-вече – с цветните илюстрации на Kontur Creative.

Коледната магия е обхванала и големи, и малки, за да внесе в сърцето на всеки топлина и вяра. Равнодушен е останал само безмилостният Скрудж, който страни от хората с едничката цел да трупа богатство. Ала в навечерието на Коледа го навестяват три призрака и животът му се преобразява…

„Коледна песен” съществува под всевъзможни форми. Оригиналният роман на Дикенс е послужил като вдъхновение за какви ли не преразкази и адаптации – от мюзикъли, игрални и анимационни филми до японска манга. А ако имате нужда от достъпен и приветлив вариант на историята, за да я споделите с по-малките читатели, преразказът на Христина Йотова може би е това, което търсите. Книгата се чете спокойно и на един дъх (историята е събрана в 88 страници), а куп цветни рисунки от Kontur Creative акомпанират сбития, достъпен текст.

Илюстрациите варират от пъстри и празнични, до мрачни и призрачни и представят нагледно някои от ключовите сцени на повествованието. Други рисунки пък изпълняват по-скоро декоративна функция, подсилват атмосферата и разкрасяват страниците. Една от най-добрите рисунки вече приканва от луксозната корица. Добавете чаша горещо какао или ароматен чай, шепа коледни курабийки или купа плодове и… ето ти един малък книжен празник още преди настъпването на Бъдни вечер.

Още за изданието: https://www.soft-press.com/book/1437/

Нeka от този миг насетне Коледа да е в сърцето ми през цялата година. Тези думи изрича скъперникът Ебенизър Скрудж след срещата си с три призрака – на миналата, настоящата и бъдещата Коледа, а тяхното послание вълнува поколения читатели чак до наши дни. Излязла изпод перото на прочутия английски разказвач Чарлс Дикенс (1812 – 1870), „Коледна песен“ неслучайно се превръща в една от най-популярните и обичани истории за Коледа. Новелата, вдъхновена от детството на самия Дикенс, е публикувана за първи път през 1843 година, но оттогава многократно е превеждана, преиздавана и адаптирана за филми, опери и спектакли. Чрез гласа на своя герой, отчуждения от хората Скрудж, Дикенс подканва читателя да направи равносметка на изминалата година и да отвори сърцето си за коледните чудеса. Добрина, милосърдие и обич – на Скрудж не му е нужно нищо повече в навечерието на Коледа, за да преосмисли миналото, настоящето и бъдещето си и да осъзнае що е щастие.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s