Кой знае дали ще имаме бяла зима? Или пък дали ще можем да излизаме навън и да играем из преспите с приятели… Но в тези несигурни времена, едно нещо остава сигурно – с Ана Ана никога не е скучно! И няма по-одобряващо и зареждащо с позитивна енергия четиво от жизнерадостните комикси на креативното дуо от майка и син. Сценаристката Доминик Рок и художникът Алекси Дормал отново са се развихрили, и въпреки че тематиката е зимна, новите приключения на слънчевата Ана Ана ще ви стоплят истински! „Ана Ана: Каква красива зима!” (изд. „Пурко”) е вече десетата книжка от поредицата, която никога не ни омръзва.

„Облаците са изпопадали!“…

Космато топче е разтревожен. Той никога не е виждал сняг. Ана Ана и нейните плюшки бързат да го успокоят…

Ако сте фенове на френските комикси, то сигурно знаете, че най-голямото притеснение на галите от селото на Астерикс не са римските легиони, а суеверието, че един ден небето ще им се стовари върху главите. Е, ето че този ден настъпи! Или поне така си мисли Косматото топче, когато вижда, че навън всичко е заснежено, а небето е безоблачно. Логичното заключение е, че облаците са се стоварили на земята. И рунтавата плюшка от задружната  компания на Ана Ана решава веднага да оправи нещата и да върне облаците там, където им е мястото. Само не е ясно защо студените топчета не се залепят обратно за непосвода, а се стоварват обратно на земята… Вероятно не са достатъчно големи, за да полетят самички? И така, една огромна снежна топка е на път да се стовари отгоре ни!

Какви ли още неразбории следват? Косматото топче е готов да брани приятелите си от страховитите снежни човеци и останалите заплахи на зимата.

Поредното пъстро приключение от поредицата детски комикси за Ана Ана и нейната палава тайфа от плюшени играчки е истинско удоволствие! Но в това не сме се и съмнявали, нали? Доминик Рок и Алекси Дормал отдавна са се доказали като талантливи творци на истории в картинки за най-малките. Верни на себе си, изд. „Пурко” също са се погрижили чудесно за превода и художественото оформление, тъй че адаптацията на български език е повече от плавна. Тематичната за сезона „Ана Ана: Каква красива зима!” идва тъкмо навреме, за да ни донесе добро предпразнично настроение.

Още за книжката: https://www.purko.eu/bg/produkt/kakva-krasiva-zima

Още за комиксите от поредицата: https://knijnikrile.wordpress.com/tag/%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D0%B0/

Вашият коментар