Представете си книжка с картинки, която сякаш се удължава ли удължава, сякаш сте развили някой древен свитък. Но вместо неразбираеми йероглифи или антични рисунки, там ви очакват… пет панорамни разтвора, изпълнени от край до край със симпатични цветни илюстрации и цял куп задачи! Кога за последно сте разглеждали книга, широка цял метър, а? Ето ви истинско предизвикателство. Готови ли сте да се превърнете в истински откриватели? Добре, тогава пълен напред. Очаква ви „Голяма книга за малки нещотърсачи. 1000 неща за търсене” на изд. „Изток-Запад” и руската художничка Инна Аникеева.

5 ПАНОРАМНИ РАЗТВОРА! Тренирайте вниманието, логиката и съобразителността. Направете си семейно състезание! Тази книга е с двустранно отваряне и с цветни панорамни рисунки. Всеки разтвор е с метър ширина и съдържа игри и забавни задачи. Ще се поразходите в селото, града, зоопарка, край брега на морето и дори ще надникнете в страната на сънищата! Ще трябва да откриете различни предмети и животни, да се лутате из лабиринти, да редите пъзели и да решавате главоблъсканици.

Всеки разтвор на книгата представлява нещо като отрупана с детайли карта на дадена местност. Наоколо щъкат хора и животни, като доста от тях са готови да ви възложат поредната мисия. Изглежда, че из цялата тази бъркотия доста от героите на Инна Аникеева са изгубили по нещо и сега на вас се пада да разгледате околностите „от птичи поглед” и да откриете издирваните предмети. Но… внимание! Това звучи доста по-лесно, отколкото е в действителност, защото, както казва и самото заглавие на книгата, очакват ви не 5, не 10, или дори 100, а цели 1000 неща за търсене и откриване.

Надзърнете на село например. Майката свиня е изгубила малките си прасенца? Притичваме се на помощ! Овцата е изгубила кампанката си? Тъкмо за нас работа. Избягало таралежче? Няма проблем! Изгубено дете? Скоро ще го упътим към къщи. И преди да се усетите, ето че сте прекарали доста забавно последния половин час, че и повече… А ако разглеждате книжката в компания и има с кого да се съревновавате в търсенето, става още по-забавно!

Ето ви възможност да се превърнете в такъв деен нещотърсач, че дори и Пипи Дългото чорапче да ви завиди! Изискват се само търпение, наблюдателност и зорко разглеждане на интересните рисунки.

А за да добиете по-добра представа за стила на художничката и за визията на книжката, можете да разгледате и онлайн портфолиото на Инна Аникеева – https://illustrators.ru/users/inna-anikeeva

Още за книгата: https://iztok-zapad.eu/golyama-kniga-malki-neshtotursachi

Вашият коментар