Когато се появи вещицата Уини, достатъчно е едно-единствено „Абракадабра!”, за да се обърне всичко с краката нагоре! Или пък… да тръгне по вода? А приключенията този път наистина вървят по вода, при това съвсем буквално. И както си му е реда – има кораб, карта на съкровище и всичко останало. Е, да, вярно е, че котките мразят водата, но този път дългоопашатият Уилбър е в ролята на папагал! По-добре не питайте, вещерският котак и без това смята, че изглежда смехотворно. Но нали такава е идеята на веселяшките книги от поредицата „Уини и Уилбър”? Прочутите герои на Валъри Томас и Корки Пол се впускат в истинско „Пиратско приключение” (изд. „Таймлайнс стор”).

Поредното, вече четвърто поред книжно забавление с Уини и Уилбър отново буди усмивки на всяка страница. Всъщност, още преди да е започнала същинската история, отново ще можете да се насладите на чаровен „фен арт” от малки почитатели на героите, нарисували свои собствени интерпретации на небезизвестната вещица и нейния котарак. А за десерт, в края на книгата има поместени още две страници с детски рисунки. Какво има обаче „по средата”?

Уини получава покана за рождения ден на братовчед си Катбърт и след известно умуване, и за ужас на Уилбър, тя решава двамата да се появят на бала предрешени като пирати. Или по-точно, като пират и неговия папагал. И ето, че скоро метлата се понася към замъка на Катбърт, яхната от вещица-пират, с превръзка на окото, магическа пръчица, префасонирана в меч и пр. пиратски аксесоари. На партито се оказва, че Уини и Уилбър далеч не са единствените пирати. Всъщност, наоколо има достатъчно костюмирани корсари, че да си спретнеш цял един екипаж и да отплаваш в открито море. Речено-сторено! „Абракадабра!” и ето, че пиратския кораб вече ги очаква. И това е само началото!

Поредната щура приказка с Уини и Уилбър не разочарова. Писателката Валъри Томас и илюстраторът Корки Пол са се погрижили тя да не е ни най-малко приспивна, а заразително смешна. От изд. „Таймлайнс стор” пък са се погрижили родното издание да не отстъпва по нищо на оригиналното – с твърди корици, гланцирана хартия, чудесна полиграфия и чудно четивен превод от Милена Милева-Фено.

Още за книгата: https://marmot-books.com/product/wini-i-wilber-piratsko-priklyuchenie/

Още за поредицата: https://marmot-books.com/product/komplekt-uini-i-uilbur/

Валъри Томас е родена в Австралия и живее там през по-голямата част от живота си. Работила е като учителка. Нейно хоби е да пътува, но не с метла. Живяла е с голяма черна котка точно като Уилбър.

Корки Пол е роден в Хараре, Зимбабве през 1951 г. Изучава изящни изкуства в Художествената школа в Дърбан и кино анимация в CalArts. Започва кариерата си в рекламата, преди да стане носител на награда за детски книги. Редовно посещава училища, за да популяризира страстта си към рисуването.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s