Вече ви разказахме подробно за доста от книгите на Рик Риърдън. Дадохме напътствия и за читателите, които тепърва навлизат в неговата митологична вселена. Разяснихме поредността на приключенията на Пърси Джаксън, Картър Кейн и Магнус Чейс. Но освен тримата известни протагонисти, книгите на Риърдън бъкат от харизматични персонажи. Кои са най-страхотните герои извън известната триада от едноименните поредици? Това е нашият Топ 10!

Знаем, че много хора няма да се съгласят с тази подредба и ще има куп други предложения. Но ако попитате кои са най-готините герои в книгите на Рик Риърдън, то няма еднозначен правилен отговор. Там слаби персонажи май не се срещат, а подредбата на най-запомнящите се и добре написани зависи от личния вкус на всеки читател. (Внимание, класацията съдържа някои спойлери за поредиците на Рик Риърдън!)

thaliagrace-299x416-1

  1. Талия Грейс

Могъща полубогиня и дъщеря на Зевс, Талия може и да прекарва част от книгите под формата на дърво, но… персонажът й далеч не е дървен! Веднъж върната към живота, момичето показва колко силна и борбена може да бъде всъщност, а съдбата й е да оглави ловджийките на Артемида.

bianca1-299x416-1

  1. Бианка ди Анджело

Животът не е лесен, когато баща ти е самият Хадес, а майка ти загива от ръката на Зевс. Съдбата на момичето не е от леките, но зад плаката и скромна фасада на Бианка се крие истинска сила, която тепърва ще бъде отключена.

groverunderwood-299x416-1

  1. Гроувър Ъндърууд

Емблематичен персонаж, който се появява още в първата книга, сатирът Гроувър е събирателен образ на верният и добър приятел. Всеки би се радвал да има до себе си някой като него! Добрината му не остава незабелязана.

nicodiangelo-299x416-1

  1. Нико ди Анджело

Братът на Бианка също не е за завиждане. Но има нещо в трагичните персонажи, което ги прави особено притегателни и истински, нали? Безспорно един от най- живите и значими образи на Рик Риърдън. Чрез него авторът демонстрира, че книгите му са смели, прогресивни и представляват нещо много повече от просто низ от фантастични приключения.

luke-castellan-299x416-1

  1. Люк Кастелан

Защото една поредица е толкова добра, колкото добър е нейният антагонист, а трудно ще намерите по-добре написана арка на героя от тази на сина на Хермес.

megonemroe2-299x416-1

  1. Мег Макафри

Цапната в устата и откровена до болка, Мег няма да ти спести пиперливата си критика. Най-добре е обаче да се вслушаш в думите й, защото само истинският приятел винаги ще ти каже истината, дори и тя да те жегне.

 

leovaldez-299x416-1

  1. Лио Валдес

Синът на Хефест може и да не е широкоплещестият, мускулест тип, който сигурно си представяте като потомък на бога-ковач, но… Неговата сила е другаде. Лио е душата на компанията, оптимистът, винаги готов да повдигне духа на приятелите си. И непоправим чаровник!

jason-redraw2-299x416-1

  1. Джейсън Грейс

Да, синът на Юпитер си има своето високо самочувствие и понякога е склонен да ти лази по нервите с държанието си… Но участта му е способна да разбие сърцето на всеки читател!

annabethchase-299x416-1

  1. Анабет Чейс

Влизаме ти в положението, Пърси! Трудно е да не си паднеш по нея, нали? Дъщерята на Атина е интелигентна, красива и същевременно неустоимо земна. Човек на принципите със силно мнение и ясна позиция. Е, понякога поведението й граничи с неразумен инат, но никой не е безгрешен.

question-3983828_960_720

  1. ???

Чудехте се кой ще е номер едно, нали? Ние също! Не е лесно да коронясаш един-единствен персонаж като най-силната поддържаща роля в книгите на Рик Риърдън. Затова, решихме да оставим първата позиция празна. И знаете ли защо? Защото Рик Риърдън продължава неуморно да пише, а с всяка следваща негова книга срещаме все нови и нови герои, с които да се идентифицираме и в които да се влюбим. Убедени сме, че най-хубавото тепърва предстои!

Повече за героите на Рик Риърдън можете да научите тук: http://rickriordan.com/characters/

Повече за книгите на Рик Риърдън можете да научите тук: https://egmontbulgaria.com/rik-riardan-214/

Още статии на „Книжни Криле” за Рик Риърдън:  https://knijnikrile.wordpress.com/tag/%d1%80%d0%b8%d0%ba-%d1%80%d0%b8%d1%8a%d1%80%d0%b4%d1%8a%d0%bd/

 

Вашият коментар