След няколко години отсъствие от родните книжарници, една изчлюително стойностна книга се завръща с ново издание! Гениалният учен Стивън Хокинг не се нуждае от представяне. Теориите му, трудовете му, дори биографията му са постоянен обект на интерес и то далеч не само от страна на научните общности. Но знаехте ли, че освен всичко Стивън Хокинг е и автор на приключенско-образователна детска литература? Той и дъщеря му Луси Хокинг работят заедно по „Тайният ключ на Джордж за Вселената (изд. Сиела”) – адски забавен, разбираем и достъпен начин за деца (и родители!) да навлязат в необятния свят на космологията!

hoking.PNG

Запознайте се с Джордж. Родителите му май нещо си падат хипари и всичко био, еко и зелено е идея фикс в дома на момчето. В това принципно няма нищо лошо, даже е похвално, но… може да се окаже и проблемно, когато се стига до крайности. Джордж си мечтае за компютър, но мама и татко не дават за това да стане и дума. Рециклиращи, стремящи се към самодостатъчност и природосъобразност, те са твърдо против някаква си купчина платки и чипове да влиза в дома им. И осигуряват на сина си възможно най-близкия заместител на персоналния компютър! А в случая, това е, ами…ъъъъ…прасе?!

hoking1.PNG

Да, и Джордж е шокиран. Не сте само вие. И така, вместо да си има вземане даване с гигабайти и терабайти, момчето се занимава с грухтене и тлъстини. Не стига всичко, ами и прасето взима та срутва оградата!

hoking2.PNG

Мхм, прасетата правят така. Когато бях малък бабиното прасе беше изкъртило и изгризало стената на собствената си кочина, пробило със зурлата си кирпичената ограда и беше вилняло из двора на съседите. Честна дума, истинска история! И с прасето на Джордж се случва нещо подобно. И то повежда еднолична прасешка инвазия в двора на съседите, обаче… Кой да подозира, че в отдавна запустялата къща в близкия двор изобщо има съседи! И то какви!

hoking3.PNG

Ерик е учен, а дъщеря му Ани май не пада по-долу. А без какво не може да мине един учен в днешно време? Познахте! Компютър!!! И ето, че мечтата на Джордж най-накрая се сбъдва и момчето има достъп до мечтаното чудо на техниката.

hoking4.PNG

Но отново изненада! Тук фразата „чудо на техниката” е по-буквална от всякога! Защото компютър като този на Ерик и Ани наистина не сте виждали! Та тази машина е способна да отваря космически портали!

Georges-Secret-Key-to-the-Universe-post.jpg

Приключението започва! А заедно с него и вашите първи стъпки в най-новите открития за същността на самата вселена!

Непринудено научна и обещаващо образователна, „Тайният ключ на Джордж за Вселената” на Стивън и Луис Хокинг съчетава разведряващ детски роман и весели илюстрации с факти и информация. Страхотен начин да събудите у детската аудитория възхищение и любопитство към космическите простори. Силно препоръчително четиво за малки и големи!

images.jpg

Вижте и кратките изказвания на авторите по повод книгата!

„Тайният ключ на Джордж за Вселената” е едва първа част от поредицата научнопопулярни приключения на Джордж и компания. А при първа възможност на „Книжни Криле” ще ви запознаем и със следващите книги от серията! 🙂

Още за книгата: https://www.ciela.com/tajnijat-kljuch-na-dzhordzh-za-vselenata-novo-izdanie.html

Реклама

One thought on “„Тайният ключ на Джордж за Вселената” от Луси и Стивън Хокинг

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s