Провокативният комикс „Противоестествено“ на Мирка Андолфо продължава във втори том, озаглавен подобаващо „Ловът“. Какво се случва с антропоморфните герои от лъскавата дистопия на талантливата италианска художничка? Когато се разделихме с Лесли в края на „Пробуждането“, тя се намираше в незавидно положение, а финалът ни остави в напрежение и изпълнени с въпроси. Дали този път ще открием отговорите? Или мистерията ще се задълбочи?

В свят, населен с антропоморфни животни, Законът допуска свързването само на индивиди от един и същи вид. Нарушителите се наказват. Санкционират се и се затварят. Обвиняват ги, че извършват нещо… ПРОТИВО ЕСТЕСТВЕНО! Лесли крие в себе си сила, за която много други копнеят. Губи най-добрите си приятели, а организацията, която е отговорна за смъртта им, сега я преследва. Момичето се озовава само и объркано сред група бунтовници. Дали ще успее да се опълчи срещу правителство, заклеймяващо междувидовите връзки, когато тя самата едва държи под контрол вълка, живеещ в нея? Мирка Андолфо създава рисунките на Bombshells за DC Comics и Ms. Marvel за Marvel. Тя е създател на култовата поредица Sacro/Profano, издадена освен в Италия, и във Франция, Холандия, Германия, САЩ и Испания.

Мирка Андолфо рисува просто разкошно! Никак не е чудно, че отвъд океана са я забелязали и големите комикс издателства и студия с удоволствие ѝ връчват работа по големи проекти. Втори том на „Противоестествено“ е сякаш още по-пищен, детайлен и секси от своя предшественик. Тъй че ако понякога събирате комикси единствено и само заради зрелищните панели и готиния арт, то сигурно бихте грабнали „Противоестествено“ дори и на неразбираем за вас език.

Колкото до историята, тя се развива в доста неочаквана посока. Това е едновременно изненадващо, но за някои читатели може да се окаже и нож с две остриета, тъй като ако сте имали определени очаквания, то те могат да останат неоправдани. Началото на „Противоестествено“ те кара да си мислиш, че те очаква история за деспотичен режим, фалш и мрачни тайни зад фасадите на обществото и властта, алегорията за дискриминация на базата на раса, произход и сексуална ориентация е доста отявлена… След това обаче нещата се люшнаха към свръхестественото. Кой или какво точно е Лесли? Кои са фракциите, които я преследват, какво искат от нея и какво целят?

Втори том предоставя точно толкова отговори, колкото и повдига нови въпроси. Действието се развива динамично и завива рязко. Сенчести правителствени организации, тайнствени култове… Наистина е невъзможно да се предвиди какво ще се случи нататък, сякаш и самият сценарий не си е поставил рамки и определена посока. За едни ще е вълнуващо и интересно, на някои пък определени моменти могат да се сторят като лишени от логика, тъй като не са били предварително подсказани и загатнати в сценария до момента… Но и в двата случая „Ловът“ поддържа интереса ви до последната страница и ви оставя да спекулирате и гадаете какво ви готви предстоящия финал.

Още за изданието: https://artline-store.net/product/1201/protivoestestveno-2-lovat.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s