От изд. „Лабиринт“ ни поднасят една нова пищно красива книга на вълшебницата Соня Дановски. „Кукленият театър“ е сгряваща сърцето история за близост, обич, приятелство, детска невинност и безбрежната сила на въображението. А илюстрациите на създателката са самата прелест! Изпълнени с реалистични детайли и сътворени с впечатляваща техника, преливащи от неподправена нежност и прекрасно композирани, рисунките на художничката са като прозорец към детството.

„Кукленият театър“ на Соня Дановски е красиво издание за приятелството и съпричастността, на каквито са способни само децата. Малките Пия и Пабло, братче и сестриче, обичат да си играят на куклен театър. Двамата се гордеят със своите кукли и измислят нови и нови представления. Но един прекрасен ден в къщата до тях идва да живее Рики. Той предпочита количките, хеликоптерите и дирижаблите и забравил сестра си, Пабло все по-често се заиграва с него. Докато Рики не се разболява. И тогава на помощ им се притичват куклите от кукления театър…

Соня Дановски, една от най-ярките съвременни млади илюстраторки, известна в цял свят с вълшебните си рисунки, разказва трогателна и поучителна история колко е важно да откриваме нови приятели и как винаги можем да намерим решение за нещата, които ни се струват трудни и дори невъзможни. В България Соня Дановски е позната с красивите илюстрации на изданието „Даровете на влъхвите“ на О. Хенри.

Соня Дановски е художничка, която заслужава внимание. Не е трудно човек да се влюби в стила ѝ, в който с непринудена лекота се съчетават романтични нотки и реалистична правдопобобност. Именно това съчетание кара читателя да повярва, че магията е истинска и помага и на деца, и на възрастни, да се потопят на мига в сюжета на „Кукленият театър“.

И както се полага, дори и да е по-невинна, във всяка история от типа „двама са малко, трима са много“ винаги има мъничко ревност, мъничко завист, но ако има някой, който да победи с лекота тези емоции, то това са именно чистите детски сърца. С мъничко помощ от куклите, разбира се. Но нали именно чрез играчките малчуганите често изразяват най-лесно своите емоции, мечти и фантазии?

Сама по себе си, съвременната приказка „Кукленият театър“ е увлекателна, вълшебна и позитивна, но щом към текста прибавим и илюстрациите – имаме пълноправно произведение на изкуствата. Разтворите на книгата спират дъха и будят искрено възхищение. Прекрасно четиво са семейно съпреживяване!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s