Изд. „Orange Books“ сменя нюанса с по-тъмен и… се обагря в червено! Но вие не се бойте, защото страховитите кръвопийци от готическите романи на ужаса са претърпели известна метаморфоза в това сладурско и адски забавно младежко фентъзи. „Как да НЕ бъдеш убиец на вампири“ на Кейти Бърчъл ще накара подрастващите читатели да будуват до късно, но не завити през глава от страх, а нетърпеливи да научат финала на не-прекалено-зловещия сюжет!

НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ В ГОРАТА НА СКЕЛЕТИТЕ

(Не и ако искате да се върнете живи оттам.)

Маги Хелсби не се бои от призрачни легенди и е готова да го докаже. Когато обаче се съгласява да се отправи на дръзко приключение в гората, тя не очаква да се натъкне на…

1. Зловещ замък, който е обвит в заклинания.

2. Вампирка вегетарианка, която иска да ѝ бъде приятелка.

3. Древна книга, която я провъзгласява за потомка на рода убийци на вампири Хелсби!

Дали Маги ще успее да убеди семейството си, новите си приятели (човеци) и алчния кмет Колифльор, че нощните им съседи се нуждаят от защита също толкова, колкото и те? Или ще трябва да заложи шията си… В тази книга ще срещнете пухкави прилепи, скърцащи ковчези и изобилие от кетчуп и ще ви се прииска да виете… от смях.

„Как да не бъдеш убиец на вампири“ на Кейти Бърчъл като нищо може да се окаже за днешните хлапета това, което беше романа „Вампирко“ на Ангела Зомер-Боденбург и анимационния сериал „Кетчуп вампири“ за децата на 90-те години. Разбирайте – вампирска тематика под една по-невинна, но все пак не беззъба форма, и всичко бива предадено с много сърцатост и заразително чувство за хумор.

Романът е смешно-страховит и зловещо-забавен, по същия начин, по който ни забавляват семейство Адамс и обитателите на Хотел „Трансилвания“. Какво би се случило ако Ван Хелсинг и Дракула бяха все още хлапета? Ами ако на всичко отгоре вземат да се сприятелят? И да обединят сили срещу безскрупулни и корумпирани възрастни, които се опитват да забогатеят на чужд гръб? Нещо подобно се случва в тази книга!

Кейти Бърчъл пише увлекателно и достъпно. Романът ѝ сякаш е събрал най-доброто от похватите на Р. Л. Стайн („Goosebumps“) и Барбара Канти („Мортина“). Приключенията не спират и съвсем не е нужно да чакате до следващия Хелоуин, за да им се насладите. Очакват ви дебнещи в тъмното страхотии, скърцащи и пърхащи в мрака неща… Но нима това е пречка? С верен приятел, който да ти вдъхва кураж и доблестна цел пред теб, неизвестното и опасното просто правят действието още по-интересно.

Още за книгата: https://www.orangecenter.bg/kak-da-ne-badesh-ubiets-na-vampiri.html

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s