Нещо ново и вълнуващо се задава от изд. „Егмонт“. Писателката А. Ф. Стедман дебютира с романа „Скандар и крадецът на еднорози“ – вълшебно детско-юношеско фентъзи и обещаващо начало на поредицата „Скандар и еднорозите“. Ако искате да се откъснете от ежедневието и да се потопите в един свят, изпълнен с приключения и вълшебни създания, в който доброто и злото се борят за надмощие, а млади герои поемат върху плещите си отговорността за бъдещето… То време ви е да се запознаете със Скандар Смит и да научите, че еднорозите съвсем не са крехките, миловидни и невинни създания, за които сте ги мислели до момента!

Ако си мислите, че знаете нещо за еднорозите, помислете пак. Островът ви зове… Единственото желание на Скандар Смит винаги е било да бъде ездач на еднорог. Един от малцината избрани да излюпят и да се обвържат за цял живот със страховито създание. ДА ТРЕНИРА И ДА СЕ СЪСТЕЗАВА С НЕГО ЗА СЛАВА. ДА СТАНЕ ГЕРОЙ. И точно когато мечтата на Скандар е напът да се осъществи, нещата правят остър завой в много опасна посока. Мрачен и страховит враг открадва най-могъщия еднорог на Острова, заплаха дебне от тъмнината, а младият ни герой разкрива тайна, която би могла да унищожи света му… Впуснете се в спиращо дъха приключение, изпълнено със стихийна магия, небесни битки, древни тайни и свирепи еднорози – перфектно четиво за почитателите на ПЪРСИ ДЖАКСЪН. Книга първа от поредицата СКАНДАР И ЕДНОРОЗИТЕ.

„Скандар и крадецът на еднорози“ е история, която върви като по ноти. А „мелодията“ е една от онези, които веднага те карат да си тананикаш и да тактуваш с крак. Книжно удоволствие за подрастващи читатели, което като нищо може да увлече и по-възрастните такива, дебютният роман на А. Ф. Стедман действително носи отличителните белези на жанрови фаворити като поредиците за Хари Потър, Фантастичните животни, Пърси Джаксън и др.

Островът е мечтаната локация за младия Скандар, който би дал всичко да бъде един от легендарните ездачи на еднорози. Уви, всичко се обръща с главата нагоре, момчето дори не успява да си опита силите в типичните за подобна чест изпити и квалификации, и по всичко изглежда, че амбициите му ще бъдат жестоко попарени… Но той нямаше да бъде главен герой на книгата, ако мечтата му бе непостижима, нали? Но постижимо не означава лесно. Тестовете и изпитанията пред Скандър се оказват от епични пропорции, а провалът му би означавал победа за тъмните сили, която ще потопи света му в мрак… А както скоро ще научим, еднорозите не са нито миловидни, нито сговорчиви.

Ако си падате по младежко фентъзи и мотива за вълшебно училище и герои, които съзряват, откриват себе си и създават неразрушими приятелства докато се изправят срещу злото, то този роман определено е за вас! А. Ф. Стедман явно знае по какво си падат днешните млади читатели и се е постарала да включи всичко необходимо в първата си книга, за да ни спечели от самото начало. Динамична и изпълнена с екшън, „Скандар и крадецът на еднорози“ се чете по-бързо, отколкото предполагате.

Още за книгата: https://egmontbulgaria.com/skandar-i-ednorozite-1301/1-skandar-i-kradetsat-na-ednorozi-p4325

Откъс: https://static.egmontbulgaria.com/92-downloads/SkandarUnicornThief_AFSteadman_otkus.pdf

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s