Какво мечтаете да ви се падне от новогодишната баница? Околосветско пътешествие? Готово! Присъединете се към приключенеца Филиас Фог и неговия верен спътник Паспарту! Пътуваме с лек багаж – взимаме само новото издание на навършилата век и половина класика на Жул Верн „Около света за 80 дни“ (изд. „Миранда“), с илюстрации от италианския маестро на четката Либико Марайа.

Класическият роман на Жул Верн излиза в ново издание адаптирано за деца с прекрасните илюстрации на италианския художник Либико Марайа. Главните герои Филиас Фог и Паспарту ни вземат заедно с тях в невероятното им пътешествие. Ще минем през опасната джунгла, ще плаваме с параход, ще се бием с индианци, ще станем циркови артисти, ще се надбягваме с часовника и ще преживеем още много други приключения!

С „Коледна песен“ Марайа ни позволи да предвкусим на какво е способен опре ли до претворяване на Викторианската ера. „Седемте пътешествия на Синдбад мореплавателя“ пък ни демонстрира умението на художника да работи по екзотични приключения, изискващи по-реалистичен стил. В „Около света за 80 дни“ тези два елемента на се срещат, за да може един от най-известните романи в богатото творчество на класика Жул Верн да оживее пред очите на читателя в серия пищни илюстрации.

Британски джентълмени сключват необичаен облог в луксозен клуб. Украсени слонове крачат из гъстите джунгли на Индия, където сред зеленината се издигат и статуи на многоръки божества. Парни локомотиви теглят луксозните вагони с пътници от близо и далеч през американската прерия и смущават спокойствието на стадата бизони. Чайките се вият над мощните параходи, които напускат далечни пристанища и се отправят към нови приключения по море.

Подарете си това прелестно издание, в което Либико Марайа улавя безпогрешно акцентите и най-зрелищните сцени от вълнуващото повествование на Верн и ни пренася в отминала епоха и далечни кътчета на света. „Около света за 80 дни“ продължава да вълнува читатели и зрители вече точно 150 години! А ако търсите още как да отпразнувате юбилея на бележитата творба, то не пропускайте и страхотния нов сериал с участието на Дейвид Тенант като Филиас Фог!

Още за книгата: https://miranda.bg/shop/%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8/%d0%be%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-80-%d0%b4%d0%bd%d0%b8-%d1%82%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%86%d0%b8/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s