Посрещнахме Коледа и започнахме предстартовото броене за Новата година! И то в компанията на една двойна книжка с прелестни илюстрации от любим художник, подходяща и за двата повода. Това е, разбира се, сборното издание на „Миранда“, включващо „Весела Коледа! Песента на мишлетата“ и „Козлето, което можеше да брои до 10“. Най-новата книга с картинки от талантливия руски илюстратор книга Владимир Сутеев е двулицева, тъй че както и да я обърнете, все ще срещнете началото на мила приказка от норвежкия писател Алф Прьойсен.

„Козлето, което можеше да брои до 10“ и „Весела Коледа! Песента на мишлетата“ са две приказки на норвежкия писател Алф Прьойсен, събрани в една книга с две лица! В първата приказка ще се запознаете с малкото козле, което показва на всички животни в гората, колко е важно да можем да броим. А когато неговата история приключи благополучно, ще обърнем книгата и ще попаднем в празничното настроение на коледните празници. Там ще отпразнуваме Бъдни вечер с малките мишлета и тяхната весела песен.

Преди време, верни на своята традиция да ни радват с нови издания на любими картинни книги от миналото, от изд. „Миранда“ преиздадоха „Приказки и картинки” на Сутеев – едно от заглавията в семейните библиотеки, което заема особено място в сърцата на мнозина. Скоро към него се присъедини и „Котаракът рибар и други приказки”. А ето, че не след дълго колекцията се обогати неимоверно с още няколко нови за нас книги на Сутеев – „Джуджето, прасенцето Стафидко и Таде“, „Слънчице за спомен“ и „Невъзпитаният Мечо“. А сега, в навечерието на Нова година, прибавяме към серията и събраните в една двулицева корица истории „Весела Коледа! Песента на мишлетата“ и „Козлето, което можеше да брои до 10“.

Разпознаваемият стил на Владимир Сутеев се е превърнал в класика и продължава да буди умиление и възхита у поколения родни читатели. Виж, Алф Прьойсен е ново име за нас, тъй че с любопитство четем историите за мишки и козлета край светлините на елхата.

Бялото козленце ще демонстрира нагледно на малчуганите ползата от това да се учиш и развиваш, и в частност – важността на умението да броим. Мотивацията за това далеч не се ограничава до добрите оценки или похвали от родители и роднини. Много често броенето и математиката се оказват жизнено важни, не само за козленцата, но и за децата. В това ще се убедят както шепа горски обитатели, така и малките читатели.

А „Песента на мишлетата“ е тъй мила и звънка, че направо сърцето ви да запее! Мъничкия, скромен свят на сивите мишлета е пресъздаден от Сутеев с невероятно въображение, внимание към най-малките подробности и много празнична атмосфера. Чудно, колко много любов и уют можем да открием в мишите дупки, зад дъски и по кюшета!

Още за книгата: https://miranda.bg/shop/%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8/%d0%ba%d0%be%d0%b7%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5%d1%88%d0%b5-%d0%b4%d0%b0-%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%b8-%d0%b4%d0%be-10%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bb-2/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s