Стане ли въпрос за елфи, децата веднага се сещат за дългоухите помощници на Дядо Коледа, които майсторят играчки в неговата чудна работилница. Да не забравяме обаче, че не само добрият старец се радва на вълшебна помощ от тези трудолюбиви създания! Понякога се случва те да заемат своите умения и сръчност и на обикновени хора, изпаднали в нужда. Не се сещате за какво говорим ли? Тогава явно е време да си припомните старата приказка на Братя Грим „Елфите и обущарят“. А тя току-що се сдоби с нова версия – като триизмерна панорамна книга с логото на изд. „Noble Star Books“.

“Елфите и обущарят” е луксозна триизмерна книга. Една класическа приказка оживява във вълшебна книжка с триизмерни елементи. Обущарят и жена му тъкмо решили да се разделят с обущарското си ателие, когато една сутрин изненадващо открили вътре великолепни нови обувки… Книжката е с твърди корици и 3D елементи, които допринасят за още по-приятното изживяване при четене на малки деца. Дизайнът на книжката е дело на Лора Гарнърбърт, а илюстрациите – на Самара Харди.

12-те страници са напълно достатъчни, за да съберат преразказаното повествование. Езикът е съвременен, лишен от архаизми и друга неразбираема за днешните малчугани лексика. Историята е добре позната – изпаднал в затруднение обущар е на път да изгуби работата и работилницата си, но ето че той и съпругата му започват да намират всяка сутрин нови и нови чифтове изкусно изработени обувки. Те привличат вниманието на много клиенти и ето, че майсторът отново може да си позволи качествени материали и не се страхува за насъщния и покрива над главата си. Остава обаче тайната на мистериозните помощници. А дали семейството ще разбули мистерията? И как ли ще се отплати на своите невидими благодетели?

Приветливите илюстрации стават още по-интересни чрез панорамния ефект, който придава обем на картинките и превръща книжката в миниатюрно подобие на театрална сцена и със сигурност ще грабне вниманието на децата.

Още за книгата: https://noblestarbooks.com/produkt/%d0%b5%d0%bb%d1%84%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%89%d0%b0%d1%80%d1%8f%d1%82/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s