„Няма ми го панталона!“, „Приказки от Ханс Кристиан Андерсен”, „Любов”, „Мама”… Зад всички тези заглавия се крие името на един талантлив белгийски художник, който през последните няколко години се нареди сред любимците и на българската публика. Кантен Гребан е майстор на илюстрацията от световна класа. Сега към издадените на български негови книги се присъединява и трогателната приказка „Подарък за мама“ (изд. „Хермес“).

Калинката Сюзет е направила хубав подарък за мама, но силен повей на вятъра го съсипва. Горските животинки й дават предложения с какво да го замени. Накрая на Сюзет й хрумва чудесна идея, защото най-хубавият подарък е този, който си направил от сърце.

„Подарък за мама“ е кратка, семпла, но сърцестопляща история. Няма как да не изпитате умиление и съчувствие към мъничката калинка Сюзет, която иска да зарадва мама и остава наистина съкрушена при загубата на подаръка си за нея. Историята може наистина да ви разчувства, а прекрасните илюстрации на Кантен Гребан са наистина изразителни и носят много допълнителна емоция към иначе простичкия текст, подходящ дори за 2-3 годишни дечица.

Посланията на историята на са ясни – следвай сърцето си, не винаги съветите на по-големите и по-опитните са най-правилното в твоя личен случай, и разбира се, най-важното е чувството и намерението, което влагаме в подаръците си, а не тяхната себестойност, обем, вид… „Подарък за мама“ е чудесен начин да си припомним всичко това в сезона на подаръците. Да не говорим пък, че и самата книжка спокойно може да послужи като подарък за някой малък читател… или неговата майка.

Още за книгата: https://ikhermes.bg/podar-k-za-mama.html

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s