„Още от най-ранна възраст приказките започват да създават у детето словесно богатство. Помагат му да натрупа житейски и емоционален опит. В уюта на дома и под закрилата на родителите му го потапят от една история в друга, обогатяват го с множество добри и лоши примери, които ще го подготвят да се гмурне в най-голямото приключение, наречено живот.“ – Така ни представят от изд. „Златното пате“ своята нова поредица от четири тома „Приказки безкрай“. Луксозните издания с твърди корици събират общо над 80 приказки от близо и далеч, акомпанирани от цветните илюстрации на художниците Галин Георгиев и Светлана Князева.

Сборниците съдържат най-популярните приказки на класици като Братя Грим, Ханс Кристиан Андерсен, Шарл Перо, Лафонтен и други, както и известни и обичани приказки на различни народи. Луксозната изработка и прекрасните илюстрации ги превръщат в подходящ подарък за всяко дете.

Ако притежавате книжки на изд. „Златното пате”, твърде вероятно е сред тях да има детски приказки, илюстровани от четката на Галин Георгиев. Нещо повече – той е отговорен и за фантастичните антропоморфни герои и страховити чудовища, населяващи настолните игри от поредицата „Реликвите на дракона”. Картите, пионките и приложенията на „Планината на трола”, „Зловещата пещера”, „Морето на призраците” и „Замъкът на дракона” грабват въображението на малки и големи и приканват към нови приключения. Галин Георгиев е наистина много продуктивен художник. През годините той е илюстрирал десетки,  ако не и стотици приказки, много от които ще откриете в каталога на „Златното пате”. Но сега е време да ви представим един от най-амбициозните проекти на издателството – поредицата „Златна книга на световните приказки”, чието съдържание виждаме преиздадено и тук.

В случай, че и вие харесвате работата на художника, то днешната ни статия е тъкмо за вас. Ще ви представим четирите тома на поредицата „Приказки безкрай”, във всеки от които откриваме по 20-21 любими класически приказки от близо и далеч, илюстрирани от Галин Георгиев и Светлана Князева.

Книгите включват частици и от народното устно творчество на славянските народи, и щипка екзотика от Шехеразада и Вилхелм Хауф, мъдри басни, многопластовите и емоционални приказки на Андерсен и какво ли не още… Всеки том може да се похвали с богата и разнообразна селекция от класически приказки от различни народи, култури и автори. Омая от Ориента с истории от „1001” нощ, някои добре познати принцеси от западноевропейската приказна традиция, бисери от родния фолклор и още, и още. Книгите са с формат 22 х 24,5 см и обем от 144 страници.

Да, правилно преброихте – ако съберете цялата колекция се превръщате в притежатели на 81 приказки, подбрани и събрани в общо 576 богато илюстровани страници. А ако част от илюстрациите ви се сторят познати, то това е несъмнено поради факта, че доста от включените тук приказки са излизали и преди като самостоятелни издания или пък като част от други тематични сборници. Но събирането им заедно на едно място, особено в такъв прекрасен вид, е наистина чудесна издателска инициатива.

Още за „Малкия Мук и много други приказки“: https://zlatnoto-pate.bg/bg/product/1148

Още за „Белоснежка и Червенорозка и много други приказки“: https://zlatnoto-pate.bg/bg/product/1147

Още за „Пепеляшка и много други приказки“: https://zlatnoto-pate.bg/bg/product/1154

Още за „Златната рибка и много други приказки“: https://zlatnoto-pate.bg/bg/product/1149

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s