Познавате ли коледния елф Стив? Какво? Кой каза, че елфи не съществуват? Пффф! Смехотворно! Ето, Стив е напълно сигурен в собственото си съществуване, но дали играчките, над които той се труди неуморно цяла година действително се озовават при някакви тайнствени създания, наречени… деца? Ето защо елфът решава да се вмъкне тайно в шейната на Дядо Коледа и да се убеди лично! Предстои му среща със света отвъд Северния полюс и дори сблъсък (или пък сприятеляване?) с едно хлапе от списъка с калпазаните. „Стив, коледният елф“ (изд. „Enthusiast“) от Били Дън и Бен Уайтхаус има всичко, за да се превърне в любима семейна книга за празниците и съвременна коледна класика!

Стив, коледният елф, е на Северния полюс, зает с правенето на играчки за големия ден. Но изведнъж се замисля: ами ако децата, за които прави играчки, не съществуват? Не е като да ги е виждал някога… Присъединете се към Стив и приключението му на Бъдни вечер, когато се промъква в шейната на Дядо Коледа, сприятелява се с малко момиченце, попаднало в списъка на непослушните, и се забърква в поредица от празнични беди. Забавна и затрогваща история за елф и малко момиченце, които си помагат да намерят своя път.

В живота на всяко дете рано или късно настъпва момент, в който то започва да изпитва известни съмнения в съществуването на Дядо Коледа. Но ако малчуганите поставят под въпрос историята за добрия старец с летящите елени и шейна и работилница на Северния полюс… То не може ли и неговите верни помощници да се запитат дали историята за света, пълен с деца не е пълна измишльотина? Концепцията зад „Стив, коледният елф“ е една от онези гениално прости идеи, за които човек се чуди – „Леле, как сам не съм се сетил за това преди?“.

Е, готината хрумка е налице! Колкото до изпълнението… Били Дън и Бен Уайтхаус са се справили блестящо! Прелестните илюстрации със симпатична стилизация са изпълнени с комични подробности за наблюдателните читатели – смешни портрети на елените, украсени с гирлянди охранителни камери в работилницата на Дядо Коледа, пазачи елфи със захарни бастунчета в кобурите си… Историята е мила и топла, а финалът е с послание в празничния дух. Адаптацията на римите е поверена на Катя Перчинкова, известна с преводите си на Роалд Дал.

Още за книгата: https://enthusiast.bg/bg/enthusiast-children-books/stiv-koledniiat-elf

Откъс: https://enthusiast.bg/backend_images_core/products/files/36001-36100/36085_Enthusiast_Stiv-Koledniq-elf_Otkas.pdf

Хареса ли ви статията? Почерпете ни с книга! https://www.buymeacoffee.com/knijnikrile

Били Дън

Били Дън

Били Дън е роден в Лондон, но е израснал в Шотландия. В момента живее в Рединг, Англия със семейството си и с удоволствие пише детски книги. Дън има докторска степен по физика, но рядко споменава този факт.

Бен Уайтхаус

Бен Уайтхаус

Бен Уайтхаус е илюстратор на детски издания, роден и израснал в Бирмингам, Великобритания. В момента той живее със съпругата и сина си в Германия. Освен с книги, Уайтхаус е работил и по филмови проекти като асистент-аниматор.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s