Ако сложността на „ESCAPE ROOM. Приключение в 10 стаи“ ви е стреснала, или пък ако имате наоколо хлапета, с които искате да споделите подобно гъделичкащо ума книжно приключение, но се оглеждате за нещо по-лесничко, то новите две предложения в каталога на издателство „Миранда“ са тъкмо за вас. „Escape Game: Операция „Пица“ и „Escape Game: Кой открадна „Мона Лиза“ са интерактивни книги за подрастващи, в които фантазия и дедукция вървят ръка за ръка. Роботи, пътешествия във времето, дръзки кражби и заплетени случаи очакват всички, осмелили се да разгърнат тези вълнуващи издания.

Първите две заглавия от серията „Escape Game“ веднага грабват с атрактивни илюстрации и любопитно художествено оформление. Ако си падате по загадките и детективските задачи, то със сигурност няма да останете безучастни към тази поредица, която предлага смес от интересен сюжет и богато разнообразие от разнородни ребуси, издирване на улики и какви ли не изпитания за вашата наблюдателност и логическо мислене.

А когато за компания имате симпатичен робот, способен да ви телепортира къде ли не по света и с чиято помощ можете дори да пътувате във времето, то сами се досещате, че възможностите са наистина неограничени. А за да бъде приключението ви още по-напечено, за всеки от случаите се състезавате с часовника! Имате само час, за да се справите! Ето защо си струва човек да упражнява сивото си вещество, да разчита информацията и да открива смисъла в детайлите. Нещо повече, ако сметнете, че сте майстори в разрешаването на подобни загадки или вече имате значителен опит с други детективски издания на „Миранда“, то спокойно можете да се пробвате и с нивото на трудност за напреднали, при което разполагате с едва 30 минути!

Сюжетите успяват да съчетаят и по нещичко от миналото и културата на местата, които читателите „посещават“, разгръщайки тези книги. Стига да успеете да спрете злодеите и да разкриете истината, ще можете да се насладите на красотата на „Мона Лиза“ или пък да вкусите оригинална пица „Маргарита“!

С помощта на твоя верен робот Дизет-13 (DZ-13) си се телепортирал в Лувъра в Париж, където през една септемврийска нощ на 1994 г. прочутата картина „Мона Лиза“ („Джокондата“) всеки момент ще бъде открадната от една неприятелска агенция…

Твоята мисия е да откриеш маршрут до изложбената зала, в която е „Мона Лиза“, без да те усетят. Ако крадецът вече те е изпреварил, трябва на всяка цена да го догониш. А после и да избягаш от Лувъра преди пространствено-времевият портал да се е затворил.

В книгата ще намериш:

  • Поредица от загадки, които ще поставят на изпитание твоята логика, наблюдателност и дедуктивно мислене.
  • Игра за време! Според избраното ниво на трудност ще разполагаш от 30 до 60 минути, за да избягаш.
  • Кутия с инструменти. Предмети за изрязване, които ще ти помогнат в твоята мисия.
  • Подсказки и решения. Ако се затрудняваш, Дизет-13 ще ти помага да напредваш.

Докато играеш, ще научиш нови неща и ще се запознаеш с любопитни факти.

Още за книгата: https://miranda.bg/shop/%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8/escape-game-%d0%ba%d0%be%d0%b9-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0/

С помощта на твоя верен робот Дизет-13 (DZ-13) си се телепортирал в далечната 1889 г. в Неапол, Италия. Там майсторът готвач, създал пица „Маргарита“, съвсем скоро ще бъде отровен от завистлив съперник… Само след няколко минути ще бъде твърде късно!

Твоята мисия е да откриеш в ресторанта на съперника отровното ястие и да го замениш с безопасно. След което да избягаш, преди пространствено-времевият портал да се е затворил!

В книгата ще намериш:

  • Поредица от загадки, които ще поставят на изпитание твоята логика, наблюдателност и дедуктивно мислене.
  • Игра за време! Според избраното ниво на трудност ще разполагаш от 30 до 60 минути, за да избягаш.
  • Кутия с инструменти. Предмети за изрязване, които ще ти помогнат в твоята мисия.
  • Подсказки и решения. Ако се затрудняваш, Дизет-13 ще ти помага да напредваш.

Докато играеш, ще научиш нови неща и ще се запознаеш с любопитни факти.

Още за книгата: https://miranda.bg/shop/%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8/escape-game-%d0%be%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%b8%d1%86%d0%b0/

Хареса ли ви статията? Почерпете ни с книга! –> https://www.buymeacoffee.com/knijnikrile

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s