Има едно странно явление, което и аз, и мои приятели и близки наблюдаваме сред днешното поколение деца. Някои от тях сякаш обожават да им е скучно! Сякаш е модерно да покажеш колко си напред с материала и как вече нищо не ти прави впечатление и нищо не може да задържи вниманието ти. Но още по-лошо е, когато съвсем малките, които все още не ги тресе ранен пубертет, се оказват отегчени, въпреки че са заобиколени от играчки, или пък родителите им се чудят какви нови забавления и атракции да им измислят, само и само да разнообразят ваканцията, уикенда, или дори просто следобеда. Нима скуката е заразна? Нима не сме предали на децата си едно от най-важните умения – да се забавляват с помощта на въображението си? С това ужасно явление се бори Росио Бонийя в картинната книга с комикс елементи „Скучно ли ти е, Мини Мони?” и съпътстващото занимателно допълнение „Да играем с Мини Мони“, издадени у нас от „Мармот“.

Какво да я правим тази скука? Росио Бонийя ни отвежда на пътешествие през един мързелив неделен следобед, в който на пръв поглед няма какво да се прави. Но на втори всичко е възможно! “Скучно ли ти е, Мини Мони?” Мини Мони вече е голяма, но все така обича да рисува. Тя, разбира се, прави и много други неща: ходи на екскурзии, в понеделник е с приятелите в училище, тренира хокей, чете в библиотеката, играе с баба си… Но има един ден от седмицата, в който няма нищо за правене. Tози ден е неделя. Тогава е толкова скучно… Или може би не е?

Какво става, когато си сам? Когато родителите ти са заети, а приятелите ти са далеч? Когато лошото време провали плановете ти? Или пък по време на ленивата неделя, когато няма нищо за правене? Истината е, че чисто и просто не може постоянно да ни е интересно и приятно. Но и не може веднага да изпадаме в униние се предаваме пред лицето на скуката, нали? Мини Мони тепърва ще го научи! А покрай нея ще го научат и малките читатели, при това по изключително забавен и зрелищен начин.

Росио Бонийя изпълва страниците на „Скучно ли ти е, Мини Мони?” с щури игри и невероятни ситуации, които се раждат благодарение на буйната фантазия на малката героиня. Оказва се, че най-верният съюзник в борбата срещу скуката е вътре в самите нас! Разюзданото въображение е в състояние да превърне и най-прозаичното положение в паметно приключение. А с подръчни средства можем да направим какво ли не.

Ако не вярвате, то прочетете „Скучно ли ти е, Мини Мони?”. И ако картинната книга-комикс не ви зареди с достатъчно идеи, то винаги можете да продължите със занимателната „Да играем с Мини Мони“. Там ще откриете цял куп свежи хрумки, игри и забавни, градивни упражнения, с които да стимулирате своята фантазия и да тренирате активно борба срещу скуката – винаги и навсякъде, стига да имате под ръка поне молив.

Още за Росио Бонийя: http://www.rociobonilla.com/

Още за книжките:

Още за комплекта: https://marmot-books.com/product/komplekt-skuchno-li-ti-e-mini-moni/

Още мнения: https://empirina.com/parenthood/ndbk/skucnho-li-ti-e-mini-moni/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s