Котаракът Пльок се завръща! Не с гръм и трясък, а с „Плис, пляс, Пльок!“. Издателство „Давид“ ни представя и второто приключение с пухкавия чаровник, създаден от известния илюстратор Роб Скотън. Дано на новото издание да му върви като по вода! Упс… Съвсем забравихме, че на Пльок направо му се изправя козината щом чуе за вода. А ако не си падаш по водата, то плуването направо те ужасява. Да, Пльок изпитва особена неприязън към басейна в училище. Подобни са чувствата му и към онзи самохвалко Спайк, който не се бои от нищо. Никак не му е лесно на Пльок, но може би тъкмо затова пък на нас не ни е никак трудно да му симпатизираме, нали?

Пльок не обича водата. Тя е страшна, мокра и целият става вир-вода от нея. Неговият приятел Спайк мисли по същия начин. Но днес, в училище, им предстои първият урок по плуване. Ще успеят ли заедно да преодолеят страха си и да се потопят в басейна? А може би водата е истински забавна? Също като приятелите…

Забавното продължение на „Котаракът Пльок“ вече няма нужда да ни представя главния герой, но дори и да не сте запознати с оригинала, спокойно можете да четете „Плис, пляс, Пльок!“, тъй като историите са самостоятелни. Втората книга започва с бонбонени сънища и продължава по бански в бонбонени цветове. Тук виждаме Пльок в по-различна светлина – не като любвеобилен, дружелюбен защитник на мишия род, а като котараче, което е способно и на негативни емоции и не винаги е пример за подражание. Пльок съвсем не иска да се цопне във ваната, не му се иска да споделя нито лакомствата си, нито играчките си, и определено изпитва мъничко завист и ревност спрямо Спайк, който уж му бил приятел.

Но чрез лекия, хумористичен текст и забавните илюстрации, изпълнени с изобретателна смесена техника, Роб Скотън ни разказва история за преодоляването на всички тези негативни емоции. Изправени пред ужасния плувен басейн в училище, Пльок и Спайк неочаквано намират нещо общо помежду си и то им помага да превъзмогнат не само различията си, но и страховете си.

„Плис, пляс, Пльок!“ е поредното книжно попадение на изд. „Давид“ и е перфектно адаптирано и реализирано, точно както и останалите им издания.

Още за книгата: https://www.david-publishing.com/product-page/%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D1%81-%D0%BF%D0%BB%D1%8F%D1%81-%D0%BF%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D0%BA

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s