Днес супергероите са по-популярни от когато и да било. Децата (и не само те) се възхищават на маскирани персонажи, които умеят да летят, да повдигат цели тонове, да развиват невиждана скорост, да изстрелват лазерни лъчи от очите си и какво ли не още. Цветните, изпълнени с действие комикси могат да накарат ежедневието да изглежда сиво и скучно, но дали наистина е така? Възможно ли е да променим света не с големи битки, а с малки жестове? Възможно ли е да таим в себе си неподозирани дарби? Сусана Исерн, писател, психолог и майка на три деца, обединява (супер)сили с художника Росио Бониля и двамата ни поднасят една поетична и поучителна, вълшебна и вдъхновяваща „Голяма книга на суперсилите“, която излиза у нас чрез изд. „Колибри“.

Танци, четене, чувство за хумор, пъргавина, въображение… Всички притежаваме своя невероятна суперсила и тя ни прави единствени и неподражаеми! Каква е твоята суперсила?

Структурата на „Голяма книга на суперсилите“ е простичка, но изпълнението е перфектно! Всеки разтвор на книгата ни запознава с едно дете, което крие в себе си някакво ярко качество или талант. Всеки един от малките герои на книгата притежава някаква хубава отличителна черта на характера, афинитет към нещо градивно, и по свое му внася доброта, цвят и позитивна енергия в ежедневието, помага на околните по един или друг начин…

Елена има усет как да заинтригува своята публика и разказва увлекателни истории. Марк винаги вижда светлина в края на тунела. Всъщност, неговият оптимизъм е като светлина за всички около него. Нора успява да поеме дълбоко въздух, да стисне зъби и да крачи смело напред дори когато срещу нея се е изправил самият страх. Музиката на Марина е като ято сладкопойни птички. Заразителното чувство за хумор на Люси е в състояние да превърне дори най-лошото време в приятно преживяване. Наблюдателният Карлос забелязва малките неща, не му убягват важните детайли, които други биха пропуснали. Кати пък е любознателна и жадна за нови открития. И така нататък, и така нататък…

Сред останалите суперсили, представени в книгата откриваме упоритост, въображение, организираност, но и способността да се приспособяваш, или пък  проявата на търпение. Един герой радва близките си с готварските си умения, друг помага на света чрез математическите си способности, трети пък вдъхновява с красотата на танците си… А накрая на книгата Сусана Исерн призовава читателите да отбележат в специално поместения списък кои от всички суперсили притежават и да помислят върху други, които не са били споменати до момента.

И като текст, и като илюстрации, „Голяма книга на суперсилите“ е изключително нежна, елегантна, стилна и дори изящна. Сусана Исерн е описала всяко качество и всеки талант по начин, който ги кара да звучат като нещо наистина забележително и уникално, а рисунките на Росио Бониля подсилват това усещане още повече. Изданието ще помогне на децата да видят себе си в по-различна светлина, да оценят своите качества, да наберат увереност и да продължат да се развиват с желание и самочувствие.

Още за книгите: https://www.colibri.bg/knigi/2147/susana-isern-golqma-kniga-na-supersilite

Сусана Исерн е писател, психолог и майка на три деца. След отпечатването на първата ѝ илюстрована книга през пролетта на 2011 г., са публикувани над трийсет нейни детски книги, преведени на петнайсет езика и отличени с множество награди. В момента съвместява страстта си към писането с психологията. Работи в частния сектор и е професор по Психология на обучението в Европейския атлантически университет.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s