Добре, че Алекси Дормал и Доминик Рок бяха натворили над десет приключения с Ана Ана още преди щурата им героиня да се появи в България. Иначе чисто и просто нямаше да успеят да насмогнат на родните читатели! Френските детски комикси за русокосата палавница и нейните плюшени приятели се оказа истински хит сред малчуганите (и техните родители). Няма по-убедително доказателство от това, че вече четем четиринадесетия епизод на картинните лудории на Ана Ана, за което горещо благодарим и на всеотдайното изд. „Пурко“, поставило си за цел да не остави най-малките читатели в България без качествени комикси. Новата книжка се нарича „Гребен за Косматото топче“, но в нея и на самата Ана Ана ще ѝ се поизправи косата! При това – съвсем буквално!

На Ана Ана определено не ѝ липсват щури идеи. Поредната такава идва от телевизионен сериал, чиято героиня реше своите кукли. Защо пък и Ана Ана да не пробва нещо подобно със своите плюшки? И какъв по-подходящ кандидат за това от Косматото топче?

Горкият рунтавелко се превръща в опитно зайче за фризьорските умения на момиченцето, но още по-лошото е, че се превръща и в източник на забавление за околните. Шегите са смешни, но само до време, особено ако са на твой гръб. Но за ужас на Косматото топче, Ана Ана е решена да запази новия комичен вид на приятеля си.

Естествено, Топчо не е оставен на произвола на съдбата. Приятелите му вече не му се присмиват, а решават да му помогнат и да дадат на Ана Ана един незлоблив, но паметен урок. Така „Ана Ана: Гребен за Косматото топче“ се превръща не само в предизвикващо искрен смях книжно забавление, но и в повод за размисъл за това как се отнасяме с другите и какво би било да сме на тяхно място. Както винаги, Дормал и Рок са се справили прекрасно с всеки елемент на книжката – от смисления и веселяшки сценарий до чаровните рисунки!

Още за книгата: https://purko.eu/bg/produkt/greben-za-kosmato-topche

Още за поредицата: https://purko.eu/bg/izdaniya/ana-ana

Всички ревюта на комиксите от серията: https://knijnikrile.wordpress.com/tag/%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D0%B0/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s