Когато в ръцете ни попаднаха първите томове от поредицата „Магическата аптека“ на Анна Руе, зачакахме с нетърпение две неща. Първо, останалите книги от поредицата. И второ – другата обещана поредица на немската писателка – „Зеландия“. Да, беше ни някак тъжно да се разделим с Луци, Матс и Леон, но ето, че не чакахме дълго за срещата с новите герои на Анна Руе, която изпраща читателите на незабравимо приключение в нов, вълнуващ свят. Готови ли сте да се гмурнете в дълбините и да откриете какво се крие зад пищната корица на „Зеландия: Пропадане във водовъртежа“ (изд. „Архипелаг“ / „Златното пате“)?

Макс има план! Тръгнал е да издири баща си и не му харесва, че Ема досадно го следва по петите. Те изведнъж пропадат в стар кладенец. Повлича ги силен водовъртеж и двамата се озовават във фантастичния свят на ЗЕЛАНДИЯ! Там откриват градове с къщи колкото небостъргачи, издигнати над водата и под нея, чудати събирачи на гъби, морски пирати, гигантски медузи и истински русалки. Именно тук Макс намира следа, която може да го отведе до баща му. Ще успее ли? Заедно с Ема той се впуска в най-страхотното приключение в живота си.

След омагьосващите шест тома на „Магическата аптека“, няма как да не разгърнем „Зеландия“ с високи очаквания. И Анна Руе ги оправдава напълно. Типични за съвременната детска литература теми за лоялност, приятелство, смелост, доброта и всеотдайност, представени посредством ярки герои и динамично действие, което бъка от свежи идеи и прекрасни хрумвания, а и се развива на една много различна сцена. „Зеландия: Пропадане във водовъртежа“ съдържа щипка приключенска класика, щипка модерен стиймпънк, зашеметяващи детайли и истински емоции.

„Зеландия: Пропадане във водовъртежа“ е самостоятелен роман, но сюжета и героите имат повече от достатъчно потенциал да се появят и в бъдещи приключения. Книгата спокойно би могла да се превърне в начало на успешна и обичана поредица, каквато е „Магическата аптека“.

Художник на корицата и вътрешните илюстрации е страхотният немски художник Макс Майнцолд, абсолютен майстор на обещаващи корици, героични портрети и фантастични пейзажи, рисувал за книгите на писатели от ранга на Отфрид Пройслер и Дж. Р. Р. Толкин. Благодарение на рисунките му „Зеландия: Пропадане във водовъртежа“ е не просто увлекателна и вълнуваща, но и изключително красива във визуално отношение книга. Повече от творчеството му можете да откриете на: https://www.meinzold.de/

Още за книгата: https://zlatnoto-pate.bg/bg/catalog/229/1144

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s