Приветливият, симпатичен стил на Елеонора Барсоти е добре познат на родните читатели. Цветните рисунки на италианската художничка красят многобройни издания, измежду които са поредиците „Клуб Мистерия”, „Разследване с Ели и Тео“ и „Играй и откривай“. Този път обаче имаме удоволствието да ви представим една пъстра хронология на развитието на човешката цивилизация, която достига до нас благодарение на изд. „Пан“. А какъв по-приятен начин да научим повече за миналото от едно вълнуващо „Пътуване през времето“?

„Пътуване през времето“ е необикновена книга. Тя е картинен разказ за историята на човечеството, но в нея няма да намерите битки и пълководци. Акцентът е върху това как са живели хората в различните епохи – как са се обличали и хранели, как са се забавлявали, какви са били домовете им. Разказът е стегнат и емоционален, а чудесните илюстрации допълват картините, които читателят – пътешественик през вековете, среща по пътя си. Така че е време да се пренесеш в епохата на първобитния човек, да разгледаш древните цивилизации, да се възхитиш на средновековните замъци и с въздишка на облекчение да стигнеш до модерния свят.

В продължение на 52 страници децата ще имат възможността да опознаят различни епохи и появилите се през тях цивилизации, ще получат бърза, обобщена, но богата обща представа за начина на живот от преди стотици и дори хиляди години, и ще се забавляват изследвайки с поглед многобройните сценки, изпълващи разтворите на книгата. Големият формат позволява куп сфери на бита от даден момент в историята ни да бъдат представени една до друга в една-единствена голяма илюстрация на две страници.

Усмихнати човечета щъкат из пещерите на Каменната ера, суетят се на фона на пирамидите в Древен Египет, творят антично изкуство, редят музайки и изписват амфори в Гърция и Рим, тръгват на далечно пътешествие с викингски дракар, с резбован нос във формата на дракон… Още подобни персонажи населяват средновековните крепости, охранявани от рицари и стрелци. Същите понякога участват в зрелищни турнири, завършващи с пищни пиршества. През следващите столетия се появяват величествени катедрали със спиращи дъха цветни витражи и страховити гаргойли. Великите географски открития бележат нова епоха, изпълнена с открития и търговия. И колко е ярък контрастът между отрупания с декоративни елементи барок и мрачните викториански времена. А с навлизането на електричеството и куп технологически чудеса като автомобилите и киното, животът в началото на ХХ век започва все повече и повече да прилича на познатото ни съвремие…

Още за книгата: https://www.pan-bg.eu/knigi/patuvane-prez-vremeto-2239.html

Откъс: https://www.pan-bg.eu/files/mf/459c7836e035637757ee6edb3ea4f816_Patuvane_prez_vremeto.pdf

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s