Без значение дали сте суеверни фаталисти или не, би било наистина фатално ако пропуснете тринадесетата книжка от поредицата за Ана Ана! Алекси Дормал и Доминик Рок са отново в стихията си в „Ана Ана, № 13 Савана в моя двор“ (изд. „Пурко“, прев. Десислава Йорданова). Вече сме свикнали да виждаме любимата си палава русокоска винаги в компанията на своите любими плюшени играчки, но в това приключение ни очакват нови запознанства! Жирафчето Папая и слончето Карамбола имат нужда от ободряване. А ако някой знае как да се справя моментално с тъгата и лошото настроение, то това са Ана Ана и нейният верен отбор от плюшки!

Но как така? Откъде се взеха слонче и жирафче в квартала?! Плюшените играчки на Ана Ана са си напълно в реда на нещата, но диви животни от африканската савана…? Виждате ли, работата е там, че Папая и Карамбола не са съвсем диви. И дори не са съвсем африкански. Което е и причината за сълзите, напиращи в очите им.

Всичко започва, когато Ана Ана и приятелите ѝ решават да хвърлят едно око през плета и да видят какви ги върши съседското хлапе. А там, сред тревата, тъгуват неговите играчки. Слончето Карамбола и жирафчето Папая не са стъпвали в Африка, не са и помирисвали естествената си среда… Е, Ана Ана набързо ще намери разрешение на проблема! Щом новите ѝ приятели няма как да отидат до африканската савана, то саваната ще дойде при тях! И можете да бъдете сигурни, че планът на момиченцето няма да мине без куп забавни перипетии и смешни инциденти.

Издателство „Пурко“ и Десислава Йорданова продължават да работят упорито, за да осигурят нови комикс забавления за най-малките! Дано скоро имаме удоволствието да се запознаем и с братчето на Ана Ана. Без значение дали сте си поставили за цел да отгледате любители на деветото изкуство или не, именно поредици като тази помагат на малчуганите да свикнат с проследяването на поредни картинки, да разчитат историята първо чрез изображения, и после чрез текст. Чудесен начин да събудите любовта към четенето в най-ранна възраст. Още повече, че всяко ново приключение на Ана Ана винаги предизвиква усмивки и носи много добро настроение. Трудно ще намерите по-слънчеви истории от тези на Алекси Дормал и Доминик Рок.

Още за книгата: https://www.purko.eu/en/node/199

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s