Чухте ли новите вести? Е, как кои! „Ванилени вести“, разбира се! Какви би ги забъркала феята Ванилия ако ѝ бъде поверено списването и редакцията на периодично издание? На всички ни се иска да разберем, а отговорът вече доплува с логото на изд. „Рибка“, където Катя Антонова и компания отново са се развихрили подобаващо. За всички верни почитатели на „Феята от захарницата“, както и за нейните бъдещи фенове, първи брой на сладкодумния вестник е вече факт! И е пълен с любопитни факти! …и клюки! И какво ли не още!

Не помня кога за последно съм държал в ръцете си детски вестник. Мисля, че оттогава насам трябва да е минало повече от двадесет години. Отдавна отминаха времената, в които една симпатична бабичка пристигаше през голямото междучасие и децата в училищния коридор се тълпяха около нея и стискаха преброени стотинки, за да се сдобият с новия брой на „Венче“ или „Ручейче“, където ни очакваха любопитни статии, комикси, вицове, кръстословици, конкурси, плакати… Радвам се, че някой се опитва да запълни тази празнина, а още повече се радвам, че този някой е не друг, а любимата ми Ванилия!

Пилотният брой на „Ванилени вести“ ме изпълва с ентусиазъм и се надявам, че ще го последват още много. Лично аз бих се абонирал с удоволствие. Ако сте фенове на поредицата, това е страхотно допълнение към серията. Представете си вестник, който не само изпълнява функцията си на детска периодика, но и служи като своеобразно доразвиване на книгите, създавайки усещането, че героите наистина съществуват, живеят свой собствен живот някъде около нас, забъркват се в приключения току под носа ни…

„Ванилени вести“ е духовито и изпълнено с хумор издание. Продуктовото позициониране е тематично, съобразено с аудиторията и сведено до минимум. А хартията е много далеч от обикновената вестникарска такава, тъй че не се притеснявайте – стига да искате, броевете на „Ванилени вести“ ще се запазят като част от ваниленофейската ви колекция!

Още за вестника: https://ribka-publishing.bg/product/vanileni-vesti

СЛАДКОДУМЕН ВЕСТНИК, БРОЙ 1/АПРИЛ 2022 г. За пръв път в историята! Ванилия издава вестник. Смешен, но и сериозен! Сладък, но и полезен! Пълен с много идеи, забавни игри и весели статии. Има и подарък: пролетен плакат – огромен и цветен! И това не е всичко: Ванилия планира нов брой на всеки три месеца!

Ако се питате какво да очаквате в първия брой на „Ванилени вести“, отговорът е един. Да си оближете пръстите от сладки новини:

-Каква е историята на сладкишите и в какво се превръщат досадните козунаци?

-Как изглежда името ви на глаголица, морзова азбука или на жестов език?

-Има ли най-добри подаръци за 1 юни и кои са те?

-Какви бонбони обича Силвия Петкова – гласът зад книгите „Феята от захарницата“ в Storytel?

-Къде се намират най-сладките сладкарници?

-Как Филип ще ни помогне да победим враждата?

-Кой е докторът, който знае как се мери температура на гущер?

И още: 

-Хороскоп-тортоскоп, вицове, скоропоговорки, игри,  красиви неща за оцветяване, творене, главоблъсканици и кръстословица;

-Последни клюки: дали Филип си има гадже; госпожа Петрова наистина ли е на диета и коя е тази звезда, която се оригва?

-Може да се консумира неограничено, където поискате. Приятно четене! 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s