Съвсем неотдавна ви разказахме за „Сладкото чудовище Лори“, дебют на Диана Александрова а ето, че младата авторка вече има втора детска книга в библиографията си. „Майчина обич“ (изд. „Софтпрес“) е трогателно изследване на връзката между майките и децата, както в природата, така и сред хората. Благодарение на римите на Диана Александрова и красивите илюстрации на художника Свилен Димитров („Птичето и дървото”) малките читатели не само ще усетят вложените в страниците любов и сърдечност, но и ще разберат любопитни факти за грижите, които майките от различи видове полагат за своите малки.

Обичта на децата към мама е безкрайна, а любовта на майката към рожбите й е цяла вселена. Книжката е създадена, за да носи топлина и да укрепва връзката между деца и родители още от най-ранен стадий. Затрогващите илюстрации и веселите римички ще оставят трайна следа в спомените на всяко момченце или момиченце, което се потопи в чудния свят на животните и техните майки. Тази книжка е скътала между кориците си цялата майчина обич на света. Котки, октоподки, мечки, коали, видри и още много други – тези майки до една се грижат за малките си и ги обгръщат с любов. С веселите си рими и изящните илюстрации тази книжка носи топлина и уют и е скъп подарък за всички семейства.

Може да са мънички и скромни,

може да са страшни и огромни.

Някои летят със ветровете,

други пък пълзят из снеговете.

Някои мъркат, а други пеят,

трети даже да ръмжат умеят.

По едно обаче все пак си приличат –

те са майки и децата си обичат.

„Майчина обич“ е книга, която възпява връзката между майка и дете по умилителен, искрен, поетичен и артистичен начин. Диана Александрова е облякла в думи това, което децата изпитват към майките и майките изпитват към децата – силни чувства, които невинаги успяваме да изразим словесно.

А любопитната идея да се вмъкне в книгата и научнопопулярно съдържание освен емоционалното такова е изпълнена блестящо. В това отношения „Майчина обич“ донякъде напомня на римуваните книжки на Ил Сунг На, които също по закачлив и достъпен начин запознаваха най-малките читатели с различни навици и особености на животните. А Диана Александрова е подбрала наистина любопитни и нетипични представители на фауната. (Колко често четете на децата си за видри и октоподи? Всъщност, начините, по които те се грижат за потомството си могат да изненадат и самите родители!)

Ефирните акварели на Свилен Димитров подхождат прекрасно на текста и му придават дори още повече сърцестоплящ уют.

Още за книгата: https://www.soft-press.com/book/1595/

Диана Александрова е български автор, който живее и твори в САЩ. Тя намира радост в създаването на истории, които карат децата да се смеят на глас и да оставят въображението си да се вихри на свобода. „Майчината обич“ е втората й книга след „Сладкото чудовище Лори“.

Свилен Димитров е режисьор, аниматор, сценарист и художник. Името му се свързва с безброй реклами за световноизвестни корпорации, неговата анимация за документалния филм Super Size Me е номинирана за „Оскар“, а илюстрирането на детски книги е най-голямата му страст.

Представяне по БНР: https://bnr.bg/sofia/post/101611898/maichina-obich-novata-kniga-na-diana-aleksandrova-za-toplata-vrazka-mejdu-roditeli-i-deca

Представяне по Дарик Радио: https://darik.bg/v-mezdunarodnia-den-na-zenata-predstavame-knigata-maichina-obich-

Представяне в „Детски книги“: https://detskiknigi.com/majchina-obich-nauchnopopuljarno-objasnenie-v-ljubov-kam-mama/

Представяне в Жената днес: https://www.jenatadnes.com/knigi/maichina-obich-kniga-za-silnata-vrazka-mejdu-maika-i-dete/

Представяне в Данибон: https://danybon.com/predstavi-se/majchina-obich/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s