Миш и Маш, дългоопашатите герои от едноименната римувана книжка на Анита Тарасевич, се завръщат! „Как Миш и Маш си търсели дом“ е ново предложение за децата, което откриваме в каталога на изд. „Хермес“. Поводът за радост е двоен, защото освен със симпатичните мишоци, срещаме се отново и с прекрасните илюстрации на художничката Надежда Кацарова. Къде ли ще ни отведе продължението?

Мило дете, сигурно си спомняш историята на двата мишока Миш и Маш и вълшебната думичка, която може да ги изгони отвсякъде! Да, знам, много деца се зарадваха, когато разбраха, че вече няма смисъл да се страхуват от мишки. Спомняш си сигурно, че Миш и Маш хукнаха да бягат колкото сили имат. А къде отидоха? Е, за това разказва тази книжка продължение, написана от Анита Тарасевич и илюстрирана отново от художничката Надежда Кацарова. Ще научиш, че някъде наблизо има едно съвсем необикновено мазе! Ще научиш и за един чуден град на име Мишкоград и дали ще се намери в него място за още два мишока… Питаш за кои мишоци?! За Миш и Маш, разбира се!

„Как Миш и Маш си търсели дом“ започва с кратка предистория, която припомня на малчуганите събитията от предната книжка. Когато за последно се разделихме с Миш и Маш си бяха плюли на петите. Сега пътят им ги отвежда на множество интересни нови места и ги среща с още повече любопитни герои. Светът на мишоците се разгръща и разширява. Анита Тарасевич е дала богато поле за изява на Надежда Кацарова, която визуализира приказката по възхитителен начин.

Как купчина вехтории се превръщат в дом? Как от шапка, захарница и кафена чашка се получава уютна къщичка? Как един престарял транзистор бива префасониран в сградата на радиото на Мишкоград, а стара бутилка от плодов сок служи като павилион за фрешове? И от какво ли ще си скалъпят къщичка двамата ни познайници Миш и Маш?

Няма да издаваме прекалено, но ще ви кажем едно – мишоците съвсем не са готови да се „закотвят“ на едно място! Развинтеното им въображение ги кара да разказват куп невероятни истории, в които има и изригващи вулкани, и селфита с пингвини, и какви ли не още небивалици. Но дали някой ще повярва? Или е ред на Миш и Маш най-накрая да престанат да важничат, да стъпят на земята и да си вземат поука?

Още за книгата: https://hermesbooks.bg/kak-mish-i-mash-si-t-rsili-dom.html

Анита Тарасевич е родена в град Пловдив. Автор е на стихосбирката „Паметта на всяка капка“, детската книга „Джуджето Джу и други тайни“. През 2012 година излиза дебютната й книга с разкази – „Невинни момичета“, а през 2013 година – сборникът с разкази „Любовни заклинания“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s