За радост на всички верни почитатели на Холи Блек, кралицата на Young Adult фентъзито се завръща с ново заглавие на български. Трилогията „Вълшебният народ“ приключи с главозамайваща развръзка, но това съвсем не значи, че читателите са готови да напуснат изпълнения с приказен мрак свят на поредицата. Отново с логото на изд. „Ибис“ на български излиза съпътстващата книга „Как кралят на Елфхейм намрази приказките“. Предисторията на „Жестокият принц“ ще хвърли нова светлина върху събитията, превърнали с годините едно малко момче в деспотичен владетел. Холи Блек ще ви накара да преосмислите прочетеното дотук и да погледнете на Кардан с нови очи.

Пленително завръщане в завладяващия свят на Елфхейм. Имало едно време едно момче с остър език и сърце от камък. Преди да стане жесток принц и зъл крал, той бил дете от Царството на феите. В тази книга Холи Блек хвърля по-задълбочен пог­лед върху драматичния живот на Кардан – енигматичния върховен крал на Елфхейм. Историята включва събития преди „Жестокият принц“ и приключение след края на „Кралица на нищото“, както и познати моменти от цялата трилогия, но разказани изцяло от гледната точка на Кардан. Тази нова част от поредицата „Вълшебният народ“ е завръщане към спиращите дъха романтика, опасност, хумор и драма, които плениха читателите по целия свят. Всяка глава е придружена от прекрасни цветни илюстрации, които превръщат книгата в перфектния подарък за почитателите на поредицата.

Уви, започвам това ревю с клише. „Как кралят на Елфхейм намрази приказките“ се чете на един дъх. Не защото е кратка (леко над 150 страници), а защото е дяволски добре написана. Подозирам, че щеше да ме погълне дори и да не бях чела „Жестокият принц“, „Злият крал“ и „Кралица на нищото“. Но за всички като мен, които вече са минали през трите тома на „Вълшебният народ“, тази книга е абсолютно задължителна. Холи Блек е магьосница на думите!

Но магията е двойна, магьосниците са две. Художничката Ровина Кай ще ви остави без дъх! С тези илюстрации и това оформление, книгата е чисто и просто бижу, абсолютно удоволствие е дори само да я разгледа човек.

Сцената този път е запазена изцяло за Кардан. Героите на Холи Блек никога не са били плоски и бездушни, но „Как кралят на Елфхейм намрази приказките“ добавя още повече пластове и дълбочина към образа на бъдещия принц и крал. Историите преливат една в друга, създавайки плавен наратив, който е едновременно завършен, и своеобразен увод към бъдещите събития, след който нищо чудно да ви се прииска да подхванете трилогията отново.

Още за книгата: https://ibis.bg/kak-kraliat-na-elfheim-namrazi-prikazkite.html

Откъс: https://ibis.bg/kak-kraliat-na-elfheim-namrazi-prikazkite-otkas-holi-blek.html

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s