Посрещахме Коледа едва преди месец, но Зайчето Питър вече е готово да търси великденски яйца! Точно така, „Приказка за Зайчето Питър – юбилейно издание“ съвсем не е единствената празнична изненада, която от изд. „Труд“ са подготвили за верните почитатели на героите на Биатрикс Потър. Преди две години посрещнахме пролетта с „Честит Великден, Питър!”, а тази година до нея се нарежда още една занимателна и пъстра детска книга, озаглавена „Зайчето Питър и големият лов на Великденски яйца“. А родните читатели ще се насладят първи на това приключение с капачета, тъй като българското издание изпревари с цял месец световната премиера на книжката на 15 февруари!

Страхотна, забавна, цветна…. Новата книжка с капачета „Зайчето Питър и големият лов на Великденски яйца“ ще ви отведе в един топъл, красив и пролетен ден, когато Зайчето Питър е на път да сътвори много, много нови бели. Като за начало… ще изгуби всички Великденски яйца… Потърсете със Зайко яйцичата под капачетата и вие, деца!

Зайчетата и шарените яйца са неделима част от великденските традиции, тъй че няма по-подходящ приказен герой от Зайчето Питър, в чиято компания да посрещнете празника. Героите на Биатрикс Потър се готвят да отпразнуват Великден. А за къде празник без куп писани яйца? Те обаче са старателно скрити, а за да ги откриете и да продължите историята напред, ще ви се наложи да търсите под дърво и камък… или поне под множеството хитри капачета, които дебнат из 24-те страници на луксозната книга.

Визията на „Зайчето Питър и големият лов на Великденски яйца“ отново не гони буквално повторение на стила на Биатрикс Потър. Новата книга следва стилизираната линия на художничката Елинор Тейлър, която е запазила сходна цветова гама, но се е погрижила персонажите да изглеждат една идея по-опростени, пухкави и миловидни – т.е. такива, каквито биха се харесали на най-малките дечица, които все още не четат самички, но затова пък обичат да играят с картонени книжки.

„Зайчето Питър и големият лов на Великденски яйца“ може и  да се появява у нас още през януари, но лично ние не бихме чакали чак до пролетта, за да се сдобием с нея. Биатрикс Потър има множество страстни почитатели у нас и тиражите често се изчерпват за седмици. Напълно възможно е докато дойде Великден тази книжка да е далеч по-трудно откриваема от скритите в градината великденски яйца!

Още за книгата: http://trud.cc/?cid=9&pid=11114

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s