Феновете на култовите герои Астерикс и Обеликс посрещнаха новата година с новия 39-ти албум от комиксовата поредица, „Астерикс и грифонът“. Родните читатели пък я посрещат с „Artline Studios“ и ново издание на шестия том – „Астерикс и Клеопатра“. И докато има хора, които смятат, че приключенията на галите вече не са същите след смъртта на техните създатели, то относно класическите истории, сътворени от знаменитото дуо Госини и Юдезро всички са единодушни – те нямат равни! А двукратно екранизираният комикс „Астерикс и Клеопатра“ е сред най-любимите ни и най-забавни мисии на галските герои!

Най-великото приключение, рисувано някога! 14 литра туп, 30 четки, 62 меки молива, 1 твърд молив, 27 гуми за изтриване, 38 килограма хартия, 16 ленти за пишеща машина, 2 пишещи машини и 67 литра бира бяха нужни за създаването му! Ще видите цялото величие на древен Египет! Страхотни батални сцени! Хиляди статисти! Грандиозни декори! И още…

С „Астерикс и Клеопатра“ Госини и Юдерзо са на върха! 1965 година. Астерикс и Обеликс вече са хит, героите са познати, нямат нужда от представяне, а техните създатели са в разцвета на творческите си сили, пълни със свежи идеи и разширяващи с размах своята комична интерпретация на античността. Заразителният хумор присъства буквално във всеки панел. Рьоне Госини няма равен като сценарист и не би могъл да има по-подходящ съратник от художника Албер Юдерзо!

Урокът по история никога не е бил толкова духовит! Находчивият Астерикс и верният му приятел Обеликс оставят родното селце зад гърба си и поемат към страната на пирамидите. Целта им е да помогнат на един изпаднал в голямо затруднение архитект. Строежът на величествен палат трябва да бъде завършен в рекордно кратък срок, но причините са лични и политически – облог между Клеопатра и Юлий Цезар е поставил на карта бъдещето на Египет! Нилските крокодили точат зъби, саботьори се спотайват сред сенките и какво ли не още, но… благодарение на магическото питие, на злосторниците няма да им се размине без пердах!

„Астерикс и Клеопатра“ е 48 страници класическо комикс великолепие. Неостаряващо при това. Близо шест десетилетия ни делят от първото издание, а ето, че тези страници продължават да разсмиват и днес със същия успех, с който са го правили преди няколко поколения.

Още за изданието: https://artline-store.net/product/1161/asteriks-6-asteriks-i-kleopatra.html

Още за галските герои на Госини и Юдерзо и предишните томове на поредицата тук: https://knijnikrile.wordpress.com/2017/01/01/%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%ba%d1%81-%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d1%81-%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b3%d0%b0%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b3%d0%b5%d1%80/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s