„Мис Моли и УЧИЛИЩЕТО по ДОБРОТА“ и „Мис Моли и УЧИЛИЩЕТО по ДОБРИ МАНИЕРИ“ са двете наскоро издадени книжки от нова поредица на изд. „Клевър Бук“, обединяваща интересни герои, приветливи илюстрации, комиксов елемент и, разбира се, позитивни послания, помагащи на родителите във възпитанието на децата. Франки, Феликс и Фреди са три малки лисичета, които съвсем не са пример за подражание. От поведението на опашатковците определено има какво да се желае, но ето, че попадат в училището на мис Моли. А дали там ще се научат на доброта? И как изобщо може някой да се научи да бъде добър? Дали става с учебник и писане на домашни или методите са съвсем други? А ето го и Алекс, малкия енот, който не знае що е то учтивост. Но училището на Мис Моли за добри маниери ще се погрижи това да се промени. Дали героинята на едноименната поредица Мис Моли ще се справи с предизвикателството и ще помогне на децата?

Представяме ви Франки, Феликс и Фреди, три малки лисичета, които понякога се затрудняват да бъдат добри… Докато един ден не попадат в училището на мис Моли. В тази нежна, вдъхновяваща книга можете да прочетете през какви уроци минават, за да се научат на доброта към другите, към себе си и към планетата.

Мис Моли и УЧИЛИЩЕТО по ДОБРИ МАНИЕРИ

Запознайте се с Алекс, малкия енот, който никога не беше учтив… Докато един ден не попадна на училището на Мис Моли за добри маниери.  Бъдете с него по време на уроците му с мис Моли, докато се учи да обръща внимание в Лабораторията по внимателно слушане, изследва Библиотеката на изящния език, учи се на добри маниери на масата в Трапезарията на приличието – и накрая става добър приятел в Деня на добрите другарчета…

Двете книжки за училището на мис Моли са прекрасен пример за това как детските издания могат да ангажират и възпитават без да бъдат скучновати и досадни. Нужен ни е комикс, а не конско! Нужно е менторство и мотивация, а не строго размахване на пръст и сурови наказания. Героите на книжките не се научават автоматично да бъдат добри, мили, учтиви… Те минават през редица ситуации, които ги убеждават в нуждата от това да проявяват разбиране, да помагат, да използват вълшебните думички.

Мис Моли и УЧИЛИЩЕТО по ДОБРОТА

С други думи, лисичетата и енотчето не биват принуждавани да се променят заради училищните правила или обществените привички. Нормите на поведение не биват налагани от учителите без разбиране. Възрастните не се възползват от позицията на силата. Вместо това с малко помощ и насока от тяхна страна децата сами виждат какви са резултатите от определено поведение. И всъщност, по този начин учениците на мис Моли се учат не просто на доброта и маниери, а на емпатия, на приятелство, на загриженост и взаимност.

Мис Моли и УЧИЛИЩЕТО по ДОБРИ МАНИЕРИ

Да, училището на мис Моли крие доста дидактика, но възпитателната цел на книжките е постигната по ненатрапчив начин. Тематиката на книжките бива нееднократно вплитана по оригинален и изобретателен начин с някои училищни предмети. (Урокът по математика например е съчетан със задача за справедливата подялба.)

Мис Моли и УЧИЛИЩЕТО по ДОБРОТА

Красивите цветни илюстрации пресъздават училищната среда едновременно правдоподобно, но и с чувство за хумор. Персонажите са забавни и весели, а предаването на репликите с помощта на комикс „балончета“ прави прочита още по-лек и приятен. Различните животни са като своеобразен паралел за различните характери и различния произход на децата, с които дружим в училище.

Още за поредицата: https://cleverbook.net/vsichki-produkti/poredici/poredica-mis-moli

Мис Моли и УЧИЛИЩЕТО по ДОБРИ МАНИЕРИ
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s