„Сладкото чудовище Лори“ (изд. „Софтпрес“) е една кошмарно забавна книга, с която писателката Диана Александрова и художничката Алисия Янг представят на децата едно чудато създание, което може би мнозина от тях ще обикнат. А това би било наистина обратен ефект, тъй като Лори мечтае да е най-страховитото страшилище, достоен наследник на своите предци, известни с това, че с лекота изтръгвали писъци на ужас от хората, и особено от децата. А дали Лори ще се справи с плашенето на деца? Дали мечтата на косматото създание ще се сбъдне или… промени?

Запознайте се с Лори – сладкото чудовище, което мечтае да се превърне в истинско страшилище. Лори е чудовище, което мечтае да стане страшно и ужасяващо, но истината е, че не го бива да плаши децата. Колкото и да се старае, колкото и справочници да чете, не успява да се държи като истинско чудовище, нито да изглежда кошмарно. За голяма беда (или може би не?), Лори все се проваля – вместо да бягат ужасени, малчуганите му се радват и искат да го погалят. Един ден обаче случайно открива истинската си сила и я споделя с всички момиченца и момченца, за да им помогне да преборят страховете си.

Чудатото чудовище Лори може и да не е типичен герой за детска книга. Но за сметка на това пък и днешните деца май си падат все повече и повече по нетипичните детски книги. Чудовищната тематика е повече от актуална. Симпатичната илюстрована книга залага на хумор, който ще допадне на феновете на анимационни поредици като „Таласъми ООД“, „Семейство Адамс“ и „Хотел Трансилвания“.

„Сладкото чудовище Лори“ е приятна, кратичка история, която демонстрира как това, което си мислим, че желаем най-силно не винаги е това, от което наистина имаме нужда. Лори живее в сянката на предците си, но дали следването на предначертания път и семейните традиции е това, което ще направи чудовището щастливо? Или пък е бреме и източник на комплекси и несигурност?

В крайна сметка, след куп премеждия, приятелството ще надвие страха, а Лори ще научи нещо ново за децата! Нищо чудно и децата да научат нещо ново от Лори.

Още за книгата: https://www.soft-press.com/book/1560/category_119

Диана Александрова е български автор, който живее и твори в САЩ. Тя намира радост в създаването на истории, които карат децата да се смеят на глас и да оставят въображението си да се вихри на свобода.

Реклама

One thought on “„Сладкото чудовище Лори“ от Диана Александрова и Алисия Янг

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s