От изд. „Миранда“ ни приветстват за трети пореден път в пъстрия свят на големия руски илюстратор (и любимец на поколения български читатели!) Владимир Сутеев. След авторските „Приказки и картинки“ и „Котаракът рибар и други приказки”, време е да видим как талантливият художник се сработва с други детски писатели. Този път тази чест се пада на Агния Барто и нейния палав, но все пак извънредно симпатичен малък герой „Невъзпитаният Мечо“. А дали ще открием прилики между едно палаво, разглезено и скарано с маниерите мече и днешните деца? Нека разберем от тази римувана класика!

Имало едно време едно малко мече. Мама Меца и татко Мецан го обичали много. Но Мечо растял непослушен – тук беля ще направи, там ще се сбие… Какво да се прави? Как да се поправи нашият Мечо? Поемата на руската писателка Агния Барто е смешна и мъдра – в героите є могат да се разпознаят родители и деца. И да се посмеят, и да се замислят.

Кратка, но изключително сладка и поучителна, „Невъзпитаният Мечо“ е приказка, която лесно ще се превърне във фаворит на най-малките и ще бъде многократно препрочитана преди лягане. И това се дължи колкото на прелестните илюстрации на Владимир Сутеев, издържани отново в познатия ни стил (човек няма начин да го сбърка!), толкова и на куплетите на популярната руска поетеса и детска писателка Агния Барто.

„Невъзпитаният Мечо“ безчинства на воля, но пакостите и поразиите му няма да останат безнаказани. И докато героят на приказката съвсем не е пример за подражание, то развръзката със сигурност носи поука, без да я поднася прекалено назидателно или сурово. Владимир Сутеев и Агния Барто си подхождат прекрасно, точно както Вадим Лазаркевич и Леда Милева!

Книжката е прекрасно допълнение към колекцията от „Приказки и картинки“ и „Котаракът рибар и други приказки”, а нещо ни подсказва, че съвсем скоро от изд. „Миранда“ ще ни срещнат отново с героите на Владимир Сутеев. Какво ли предстои?

Още за книгата: https://miranda.bg/shop/%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8/%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bc%d0%b5%d1%87%d0%be/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s