Изключителна популярност набират детските книги, които могат да изпълняват функцията на коледен календар. Така де, не че приказките са равносилни на шоколадов бонбон или друго лакомство, но и с тях можем да отброяваме дните от началото на декември, които ни делят от светлите празници, нали? (Разбира се, едното не изключва другото. Шоколад и приказка звучи дори още по-добре! Но да не се отклоняваме…) Ето, че си имаме и една изцяло родна книга в тази категория. Това е сборникът „Приказки подаръци: 25 коледни приказки за малки и големи читатели“ на изд. „Софтпрес“, в който са намерили място не просто 25 топли, поучителни, забавни и затрогващи зимни истории, но и 25 талантливи български автори! И ако това не е достатъчно, за да ви накара да разлистите тази богата колекция, то нека допълним, че книгата има повече от една мисия. Освен, че ще забавлява и сплоти малки и големи читатели край светлинките на елхата, освен, че ще ви зареди с много коледно настроение и ще ви отведе на фантастични приключения, „Приказни подаръци“ има за цел и да помогне на тези, които наистина имат нужда от чудеса в живота си. АВТОРИТЕ И „СОФТПРЕС“ ДАРЯВАТ ЧАСТ ОТ ТИРАЖА НА КНИГАТА НА БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО ПОМАГАТ НА ДЕЦА В НУЖДА.

Тази книжка носи топлина и обич в зимните вечери – Дядо Коледа Коледните празници идват, а семейство Софтпрес е приготвило цяла книжка с приказки подаръци. За всички деца и за всички възрастни с детски сърца сме подготвили едно чудно пътешествие в света на вълшебството. Танцуващи снежни човеци, деца с тайнствени суперсили, вихрени състезания с кънки, мишки, които носят орехчета за украса на елхата, снежинки с тринайсет лъча, лемурийски еднорози, гениални композитори – всички те ви очакват между кориците на тази книжна съкровищница. Приказките в тази книга са дело на авторите на издателство „Софтпрес“: Ангелина Жекова, Александър Станков, Богдан Русев, Биляна Бонева, Вера Асенова, Виктория Иванова, Виктория Бешлийска, Диана Петрова, Димитър Риков, Елена Павлова, Илиян Димитров, Кристина Димитрова, Калоян Явашев, Любомир Николов, Лилия Старева, Мария Пеева, Мария Богомила, Милен Атанасов, Милослава Абаджиева, Невена Басарова, Нели Маргаритова, Павлина Делчева, Радостина А. Ангелова, Христина Спасова, Христо Раянов.

Ако някой си мисли, че българската детска литература се ограничава единствено и само до добре познатата класика, която неизменно присъства в списъци със препоръчителна и задължителна литература, моля, връчете му тази книга. Ако някой смята, че нямаме сладкодумни съвременни разказвачи за малки (и ГОЛЕМИ), отново, моля, връчете му тази книга. А ако самите вие искате да почувствате магията на коледния дух, моля, подарете си тази книга! „Приказки подаръци: 25 коледни приказки за малки и големи читатели“ е пъстра селекция от прекрасни истории, които ще ви усмихнат до уши и ще сгреят вашите души!

В тези близо 250 страници ще откриете истинско богатство – огромно разнообразие от сюжети, герои и звучене, но и неминуемото усещане за човещина и празничност, което присъства във всеки текст и обединява приказките в обща рамка. От познати коледни тропи до свежи и неочаквани вариации на тема, сборникът ще ви умилява и изненадва многократно.

Нещо повече – в случай, че не познавате част от включените тук автори, книгата е прекрасна отправна точка. „Приказни подаръци“, освен всичко друго, представлява и своеобразен каталог на талантливи и заслужаващи внимание съвременни родни разказвачи. Похвална инициатива, чудесен подбор и прекрасна реализация. А най-истинското чудо е, че всички тези хора притежават не само голям талант, но и голямо сърце, защото произведенията са написани безвъзмездно и приходите от книгата отиват в полза на организациите „Плюшено мече“, „За нашите деца“ и „Яника“.

Още за книгата: https://www.soft-press.com/book/1563/

Представяне в „Жената днес“: https://www.jenatadnes.com/knigi/kniga-s-kauza-prikazki-podaratsi/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s