Ако и вие сте като мен, значи не искате декември да приключва, мечтаете си последният месец от годината да е дълъг поне тройно по-дълъг, а празниците да продължават докато не остане нито една игличка върху коледната елха. Но както сме казвали нееднократно, един от най-лесните, а и най-приятни начини да задържим коледната атмосфера по-дълго в дома си, това са коледните книги! А хитрото издателство „Лисиче“ ни зарадва с „Най-прекрасният подарък“ – чаровна картинна книга, разказваща за… коледни подаръци, разбира се! Но кой ли е наистина „Най-прекрасният подарък“ от всички? За това ще ни разкажат сладкодумния детски писател Марк Сперинг и художничката Луси Флеминг. Поемете заедно с нас на опасно пътешествие в компанията на малкото момиченце Есме и нейния приятел Мечо. Двамата са тръгнали на мисия – да доставят спешно един подарък, който не е стигнал до своя получател!

В коледното утро един прекрасен, опакован в червена хартия подарък, стои самотен под елхата. Подаръкът не е за Есме и не е за Мечо. Така двамата тръгват да открият истинския му притежател. Ако знаеха само, че това е най-прекрасният подарък на света!

Понякога дори Дядо Коледа прави грешки. Или поне така изглежда в началото на приказката. В коледната утрин Есме и Мечо заварват под елхата пакет, който не е за нито един от двамата. Красиво опакованата кутия е адресирана до друг! Едно мъничко зайче очаква коледния си подарък. Колко ли ще се натъжи ако не го получи? Есме и Мечо се чувстват длъжни да помогнат. Скоро двамата вече крачат по заснежения път. Но къщичката на зайчето не е никак близо. А маршрутът към нея изглежда доста, доста опасен!

Нашите герои обаче не се оставят да бъдат изплашени – нито от предупредителните знаци, нито пък от природните стихии. Заедно те ще успеят да достигнат целта. А какво ли се крие в кутията? Какъв ли е мечтаният подарък за малкото зайче? И дали Дядо Коледа наистина се е объркал? Умилителният финал ще ви изненада и ще стопли сърцата ви! А ефектът е допълнително подсилен от нежните рисунки на Луси Флеминг, които красят всяка страница на това зимно приключение.

„Най-прекрасният подарък“ е чудесно заглавие за тази илюстрована история – тези думи хем отговарят на съдържанието, хем описват и същността на самата книга. Защото книги като тази наистина са… е, ако не „Най-прекрасният подарък“, то вероятно вторият най-прекрасен след това, което ще получи зайчето накрая!

Още за книгата: https://shop.foxbooks.bg/nachalo/5516-naj-prekrasniyat-podark.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s