„Нощни приключения“ на Ирина Илиева и Десислава Найденова е дебютната книга на новото детско издателство „My Messy Tales“, но уви, в тази книга няма нищо messy. Всичко е изпипано и на място – от увлекателната приказка, насочена към децата, на които им предстои да се настроят към съня в свое собствено легло и може би самостоятелна стая, до вълшебните илюстрации, съпровождащи текста. Пъстрите „Нощни приключения“ на малкия Гого и неговите любими (и внезапно оживели) играчки ще се превърнат в любимо четиво преди лягане за мнозина и ще помогнат на малчуганите да натрупат смелост и увереност. А те ще са им нужни, защото дори да ни се струва, че обличането на пижамата слага край на всички щури забави чак до сутринта, всъщност то е само началото. Началото на „Нощни приключения“.

„Добре дошли в My messy tales. Тук ще откриете пъстри книги, играчки и занимавки за малки и големи, направени от нас – илюстраторката Деси Найденова и текстописеца и измисляча на истории Ирина Илиева.“ – Така се представят създателите на „Нощни приключения“ и споделят още: „Вдъхновена от собствения ни опит, създадохме книжката, за да подпомогнем отделянето на детето в собствено легло или стая. С тази нелека задача ни помогна Ваня Дункова, детски психолог и председател на Българската асоциация за развитие на психомоториката.“

Откъсването от мама и татко за през нощта може да бъде предизвикателство, но в адаптацията и първите стъпки към самостоятелност детските книги и плюшените играчки могат да се окажат незаменими съюзници. А сред героите на специално създадената за целта „Нощни приключения“ са две плюшки, които няма да забравите лесно. В тяхната компания Гого ще преживее интересни случки, а заедно с него ще се позабавляват и малките слушатели на историята.

„Нощни приключения“ е луксозно издание с твърди корици, в удобен квадратен формат (20х20 см). Нито прекалено дълга, нито прекалено кратка, книжката е тъкмо толкова дълга, колкото би било нужно за едно 2-3 годишно детенце. Но истината е, че дори и възрастните, които нямат грам нужда да четат лично за себе си истории за приспиване, ще останат привлечени от първокласната илюстраторска работа по изданието. Чаровните герои оживяват като анимирани. Стилизацията и техниката са изключително приятни, а в комбинация с тази цветова гама – направо галят окото. Разглеждах „Нощни приключения“ многократно с истинско удоволствие, а при децата ефектът вероятно ще е дори още по-силен.

Още за My Messy Tales:

https://www.facebook.com/mymessytales

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s