Ето едно книжно чудо, което се случи по Коледа! След десетгодишно отсъствие от родните книжарници, знаменитият мишок Джеронимо Стилтън се завръща отново, този път с логото на изд. „Колибри“. Но внимание, това приключение не е като останалите! Известният опашат репортер няма просто да ни поведе на поредната авантюра, а ще ни запознае със своята родина, Италия, където по популярност може да му съперничи единствено неговия колега Тополино, или иначе казано – Мики Маус. Герой на стотици романи, комикси, компютърни игри и анимационни серии, сега Джеронимо Стилтън се превръща в истински екскурзовод за подрастващите читатели и ще ги отведе на незабравимо пътешествие „от Рим до Венеция, от Апенините до Алпите“. Готови ли сте да се присъедините и вие? Тогава разгърнете „Да опознаем Италия. Хиляди чудеса“ и напред!

Пътешествие из географията и културата на Италия, страна с хиляди чудеса… Да открием всичко заедно! Беше прекрасна лятна сутрин и аз, Джеронимо Стилтън, бях в самолета, готов да прекарам една спокойна почивка със семейството си. Но… оказа се, че не е просто ваканция! А началото на невероятно пътешествие! Да, защото, без да ми кажат, приятелите ми ни бяха записали за надпреварата ХИЛЯДИ ЧУДЕСА: невероятно приключение за търсене на съкровища сред красиви пейзажи, из градове и села на цяла Италия. Етап след етап, от Рим до Венеция, от Апенините до Алпите, аз и моят отбор посетихме някои от най-изумителните места в света! И ако и вие искате да се изумите от страната, в която красотата, изкуството, историята и природата са си у дома, тогава е време. Пригответе се и тръгнете с нас… Приключението започва!

С приветливите си илюстрации и динамичните си приключенски сюжети, историите за Джеронимо Стилтън винаги са ми допадали. Те са като италианския отговор на щурите авантюри на героите от Дъкбург в комиксите на Дисни. „Да опознаем Италия: Хиляди чудеса“ е третата книга на Джеронимо Стилтън, която излиза у нас след „Мистериозният ръкопис на Нострамишкус“ и „Ван с цвят на кашкавал“, но освен тях съм чел и за други от многобройните му патила, предимно в английските преводи на комиксите, издавани от Papercutz. Но „Да опознаем Италия: Хиляди чудеса“ е първата книга на Джеронимо Стилтън с образователен елемент, на която попадам. И държа да подчертая, че комбинацията от приключенски и познавателни елементи се е получила чудесно. Да обикаляш Италия заедно с Джеронимо и компания е адски забавно. А дори и децата да не се идентифицират точно с нахакания репортер, то със сигурност ще си харесат някой друг от неговото семейство и обкръжение.

Относно качеството на съдържанието не бива да имате никакви резерви. Книгата е колаборация между редица таланти и специалисти, а инициативата е на Министерството на външните работи и международното сътрудничество на Италия, в сътрудничество с ЮНЕСКО. Илюстрациите са чудесни, а оформлението отново разчита на множеството пъстри шрифтове, които са запазена марка на поредицата. В общо 224 страници мишият екип се запознава не просто с известни забележителности и популярни туристически дестинации, а научава подробности за флората и фауната на Италия, за италианската история, кухня, обичаи и традиции… Изобщо – има за всекиго по нещо! Пътят отвежда нашите герои къде ли не. Заедно с тях посещаваме дори вулканични кратери и морското дъно! А какво още крие Италия? Ще научите от книгата, а тя бъка от смайващи и любопитни факти.

Още за книгата: https://www.colibri.bg/knigi/2090/dzheronimo-stiltyn-da-opoznaem-italiq-hilqdi-chudesa

Онлайн версия на английското издание на книгата: https://italiana.esteri.it/italiana/en/progetti/geronimo-stilton-a-thousand-wonders-a-journey-to-discover-italy/

Джеронимо Стилтън – роден в Мишкозия, столицата на Мишия остров, той е редактор на „Гласът на гризачите”, най-известния вестник на Мишия остров, основан от дядо му Торкуато Унищожителя. В свободното си време Джеронимо колекционира стари корички от сирена от XVIII век, но преди всичко обича да пише изключително успешни книги: издадени на 50 езика, те са продадени в 37 милиона копия само в Италия, 170 милиона по целия свят! За да откриете приключенията на Джеронимо Стилтън и неговите приятели, посетете www.geronimostilton.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s