Искате ли да се запознаете с един вълшебен нов, герой? Искате ли да поемете на пътешествие към чудното и неизвестното в компанията на две сестрички? Искате ли да разберете как се укротяват разгневени вулкани? Тогава разгърнете новата книга на изд. „Вижън Букс“. „Звездалан и приключението с вулкана Там“ от Дарина Шопова-Станчева е приказна повест за малките читатели, при това богато илюстрована от талантливата художничка Петя Евлогиева.

В лампите на детските стаи живее мъничкият лилав вълшебник Звездалан. Всяка вечер, щом лампата угасне, той се буди, за да зареди небето със звезди, създадени от детските усмивки. Но идва ден, в който звездите започват да изчезват. Тогава Звездалан отвежда двете сестрички Ева и Криси на вълнуващо приключение, в което трябва да спрат изригването на вулкана Там, да спасят света и да върнат звездите на небето.

Звездалан е чудноват вълшебник, в който родителите ще разпознаят по нещо от Сънчо и Оле Затвори очички. Мъдър и добронамерен, той не поднася наготово поуките, а повежда децата на чудни приключения, чрез които те сами достигат до тях. Точно такова е и приключението с вулкана Там.

Защо ли вулканът е готов да избухне, точно както избухват споровете между двете иначе добри и обичливи сестрички Ева и Криси? Дали детските караници не си приличат по нещо с гнева на планински връх, бълващ лава? И дали двете момичета ще съумеят да предотвратят бедствието?

Звездалан има нужда от помощта на децата! Ева и Криси поемат по различни пътеки и всяка се сблъсква с различни предизвикателства, но накрая двете ще обединят отново сили. Докато едната сестричка търси начин да събере страниците на магическа книга, другата търси странен буркан. И двата артефакта носят необичайни названия, но… Накрая парченцата от пъзела се подреждат и всичко си идва на мястото.

Колкото до илюстрациите на Петя Евлогиева, където и да ги откриете, те са винаги на точното място! Пъстри и приветливи, изпълнени с настроение, те придават на приказката много чар и карат сцените и героите да оживяват далеч по-лесно във въображението на читателите. А дали „Звездалан и приключението с вулкана Там“ ще се окаже първото от много приключения? Предстои да разберем!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s