„Коледни хроники“ от Джон Таунсенд е най-неустоимото празнично предложение в каталога на изд. „Труд“. Не просто книга, а „книга календар с 24 празнични истории“, „Коледни хроники“ пристигна и на български съвсем скоро след своята световна премиера, за да очарова родните читатели още тази Коледа. Джон Таунсенд, популярен британски писател на детски книги с буквално стотици заглавия на всевъзможни теми в библиографията си, е обединил сили с илюстратора Джеймс Нюман Грей, който пък има завиден опит с коледната тема, тъй като е работил дълго време като художник на поздравителни картички за Hallmark. Тъй че ако си падате по пищно илюстрирани приказки на зимна тематика, или пък ако сте решили тази година да понамалите шоколада, то можете да замените традиционния коледен календар с тази книга. Таунсенд и Грей са готови да ви срещнат с обитателите на Северния полюс, да ви забавляват и разсмеят и, разбира се, да ви заредят с много коледно настроение!

Какво е Коледа без книжка, която да отброява дните до най-хубавия празник в годината! Особено за децата! Тази празнична колекция включва 24 истории – по една за всеки ден от 1-ви до 24-ти декември. 24 празнични приказки, чийто сюжет се развива на Северния полюс, когато Дядо Коледа се подготвя да измайстори подаръците за всяко дете и да ги отнесе с коледната шейна! Разбира се с него са верните му помощници джуджетата, котката Гирлянда и кучето Снежко, любимата му Баба Коледа, коледните еленчета и още много, много забавни герои. На отпечатания календар открийте на коя страница е съответната приказка. Прочетете я и се посмейте с Дядо Коледа! Весело четене, хо-хо-хо!

Луксозното подаръчно издание „Коледни хроники“ е от онзи тип книги, които просто обичате да държите в ръцете си и жадувате да сложите на рафта у дома. 24-те декемврийски истории са в голям формат, придружени от десетки цветни илюстрации, и са скрити зад красива твърда корица, която приканва децата да открият какво се крие зад нея.

Добрият старец, разбира се, е редовен участник в приказките, но освен него тук са и неуморните майстори на играчки, джуджетата, верните му спътници във всички пътешествия, коледните елени, а да не забравяме и любящата Баба Коледа, защото, както знаем, зад всеки велик мъж… е, знаете поговорката. Някои от героите са традиционни и познати, други пък са съвсем нови персонажи, които обаче имат всичко необходимо, за да се превърнат в любимци на децата. Такива например са котката Гирлянда и кучето Снежко, любимци на коледното семейство, готови да развеселят всички на Северния полюс, но и да забъркат по някоя каша. А знаете ли, че Дядо Коледа си има и сестра на име Мод? Такива новости можете да научите само и единствено в „Коледни хроники“.

А темите на включените приказки са разни и разнообразни. От загубен сватбен пръстен, до подарък за самия Дядо Коледа. Освен сред снеговете на севера, ще се разходим и по други места. Очаква ни дори пътешествие до Африка! Някои от тропите са класически, други елементи от текстовете пък са далеч по-съвременни. Кой да предположи например, че вместо със светещия нос на еленчето Рудолф, Дядо Коледа ще осветява пътя си с… фенерчето на мобилния си телефон!

Вие пък оставете телефона да си почине, пък дори и да сте инсталирали специалната апликация с радар, чрез който да следите полета на шейната на добрия старец на Бъдни вечер! „Коледни хроники“ е прекрасен повод да се сгушим с любимите си хора и да прекараме време заедно в компанията на добра книга.

Още за книгата: http://trud.cc/?cid=9&pid=11110

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s